La mulți ani, Ana Maria Popescu !

Una dintre cele mai titrate spadasine din lume, Ana Maria Popescu își serbează astăzi, 26 noiembrie, ziua de naștere!

Ana Maria a început să practice scrima la vârsta de 10 ani, alegând spada. La foarte scurt timp, a fost remarcată de antrenorul lotului național Dan Podeanu, fiind selecționată să se antreneze la Centrul Olimpic de la Craiova.

În 2001 este legitimată la clubul Steaua, iar în 2002 cucerește primul trofeu ca senioară – medalie de bronz la CM de la Lisabona. Este multiplă medaliată la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale, atât în probele individuale, dar și pe echipe.

A participat la 4 ediții ale JO, reușind în 2008, la Beijing, în proba de spadă individual să cucerească titlul de vicecampioană olimpică și în 2016, la Rio de Janeiro, alături de Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu să cucerescă aurul olimpic.

Câștigătoare a Cupei Mondiale, în sezonul 2019-2020, Ana Maria Popescu se pregătește asiduu pentru a cincea participare la Jocurile Olimpice, de anul viitor, de la Tokyo!

Astăzi, la împlinirea frumoasei vârste de 36 de ani, toată suflarea stelistă îi transmite multă sănătate, fericire, împlinirea tuturor dorințelor, atât pe plan personal cât și pe planșa de scrimă, și un sincer și călduros „La Mulți Ani!”

Distribuire social media