La mulți ani, "Belo"!

A jucat pentru Steaua în două perioade ale carierei: 1982-1988, înainte de a fugi în fosta Iugoslavie şi 1998-2001. S-a retras cu un ultim titlu de campion, tot din Ghencea. Al şaselea în Liga 1 şi al 11-lea dintr-o carieră extraordinară.

Este plin de trofee ca fotbalist, iar ca om este de o eleganță şi un bun simț ieşit din comun.
S-a ales cu porecla “Căprioara”, pentru că deposeda adversarul de minge fără a depune un mare efort.

El este primul jucător din lume care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite: Steaua București și Steaua Roșie Belgrad. Palmaresul său mai cuprinde 5 Cupe ale României, o Cupă a Iugoslaviei, o Supercupă a Europei şi o Cupă Intercontinentală.

“Belo” este singurul fotbalist de la noi care s-a aflat pe teren în momentele de vârf ale fotbalului românesc. A jucat şi în finala de la Sevilla, dar şi la Cupa Mondială din 1994, din Statele Unite, unde “tricolorii” au fost la doar câteva minute de o semifinală cu Brazilia.

Are 53 de selecţii şi 5 goluri pentru echipa naţională a României, cu care a participat la Campionatul Mondial din 1994 şi la EURO 1996 şi 2000.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi toată suflarea roş-albastră îi urează “La mulți ani” lui Miodrag Belodedici, la împlinirea celor 56 de ani.

SURSĂ: Steaua TV Official
Abonează-te la canalul de Youtube STEAUA TV 🔴🔵

Distribuire social media