„La Mulți Ani”, Emeric Ienei !

Emeric Ienei, antrenorul care a condus Steaua București spre cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986, își serbează astăzi ziua de naștere.

„Am fost o gașcă de nebuni, dar am avut un antrenor extraordinar, care a știut să scoată ce-i mai bun din noi”, afirma „căpitanul de la Sevilla”, Ștefan Iovan.

Nea Imi s-a apucat de antrenorat în sezonul 1972-1973, când a fost secund la echipa care avea să-i aducă cele mai mari realizări ale carierei, Steaua București.

A condus naționala României la două turnee finale: Campionatul Mondial din 1990 și Campionatul European din 2000. Între 1992 și 1993 a pregătit și naționala Ungariei.

Pentru cucerirea Cupei Campionilor din 1986, Emeric Ienei a fost decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu baretă.

Azi, la împlinirea vârstei de 84 de ani, întreaga suflare stelistă îi transmite multă sănătate, fericire, o viață liniștită în continuare și un sincer și călduros „La Mulți Ani !”

Distribuire social media