La Mulți Ani, Iulică Ruican!

Canotorul stelist, Iulică Ruican, campion și vicecampion olimpic la Barcelona (1992), își serbează azi, 29 august 2019, ziua de naștere.

A început canotajul la 16 ani, la Clubul Sportiv Școlar Marină Orșova. Trei ani mai târziu, s-a transferat la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, unde a câștigat peste 15 titluri de campion național și patru titluri de campion balcanic.

A debutat în competițiile internaționale la Campionatele Mondiale de juniori din 1989. S-a afirmat pe plan internațional începând cu 1993, cucerind trei titluri de campion mondial (1993, 1994, 1996) la patru rame cu cârmaci (4+). De asemenea,  în anul 1993, a câștigat argintul la opt rame cu cârmaci (8+), iar în 1994, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la 8+.

A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Barcelona, cucerind titlul la 4+ și medalia de argint la 8+ și Atlanta (1996).

După retragerea din activitatea competițională, și-a desfășurat activitatea în cadrul clubului, unde a fost numit locțiitor al comandantului pentru sportul de performanță.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” îi transmite multă sănătate și un sincer și călduros „La Mulți Ani”!

Distribuire social media