Astăzi este ziua de naștere a lui Tudorel Stoica, marele fotbalist stelist de al cărui nume se leagă perioada glorioasă a echipei roș-albastre. Tudorel Stoica a însemnat omul care a purtat banderola de căpitan al echipei, în triumfala campanie finalizată la Sevilla, pe 7 mai 1986, când Steaua București a cucerit Cupa Campionilor Europeni.
Ca o ironie a sorții, Tudorel Stoica nu a putut evolua la acel meci istoric, în care Steaua s-a impus la penalty-uri contra celor de la FC Barcelona, cu 2-0. Motivul a fost suspendarea pentru cumul de cartonașe galbene, în semifinala cu Anderlecht Bruxelles, de la București, în retur, căpitanul stelist luând, în interesul echipei și al calificării, un avertisment.
Născut la Brăila pe 7 septembrie 1954, Stoica a debutat în fotbal la echipele gălățene, după care, din 1975, s-a transferat la Steaua. Vechimea l-a impus în vestiarul din Ghencea, el preluând, astfel, funcția de căpitan al echipei, după acest criteriu. Pentru Steaua, în competițiile interne și în cupele europene, a evoluat de 368 de ori, marcând 43 de goluri. A câștigat, cu echipa militară, 7 titluri naționale și cinci Cupe ale României, palmares care se completează excepțional cu trofee precum Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. În finala de la Monte Carlo, din februarie 1987, la cel de-al doilea trofeu continental, Stoica nu a mai ratat ocazia de a fi căpitanul stelist.
A evoluat pentru echipa națională a României de 15 ori, postul pe care s-a consacrat fiind cel de mijlocaș defensiv. Realele sale calități sportive și umane i-au permis să plece în străinătate, la zenitul carierei, încă din perioada comunistă, când a primit acceptul de a juca în Franța, pentru Lens.
S-a întors la Steaua, pentru un meci oficial de retragere în sezonul 1990-1991, după care a fost în două mandate antrenor secund în Ghencea.
Fiul său, Alin, a început fotbalul la copii și juniori, în Ghencea, după care a performat la echipele belgiene Anderlecht (învinsa tatălui său din semifinalele CCE), FC Brugges și La Gantoise.
La Mulți Ani căpitane!