LANSARE DE CARTE

Marcel Răducanu a fost unul dintre marii fotbaliști ai Stelei și ai naționalei României. Iubit de fanii campioanei roș-albastre, a  îmbrăcat tricoul formației noastre între 1972 și 1981, câștigând de două ori campionatul (1976, 1978). Mijlocaș ofensiv, Răducanu a marcat de 94 de ori pentru Steaua în cele 229 de partide disputate. A jucat și pentru naționala României de 21 de ori și a înscris trei goluri.

Desemnat fotbalistul român al anului 1980, Marcel Răducanu a fost șters din cartea de istorie a fotbalului românesc pe perioada comunistă, după rămânerea sa în Germania Federală din 1981.

Avocatul George Coca Lob, un înfocat suporter al Stelei, povestește în cartea dedicată marelui fotbalist cele mai importante episoade din viața sa: copilăria, consacrarea sa ca fotbalist în România și apoi fuga în Germania.

O carte despre un geniu, o carte despre un idol. Nu degeaba, la unul dintre meciurile Stelei din Ghencea, în anii 80, pe o bucată de pânză s-a putut citi. „Mamă, iartă-mă, îl iubesc pe Marcel Răducanu mai mult decât pe tine!”.

Pe 7 noiembrie, la ora 16:00, în Sala Sevilla a stadionului Steaua, va avea loc lansarea cărții „Marcel Răducanu – talent, fenomen și legendă”. Vor fi alături de marele fotbalist, între alții: Tudorel Stoica, Anghel Iordănescu, Ilie Dumitrescu, Ion Marin, Ion Ion, Edward Iordănescu.

Imediat după lansarea cărții se va inaugura și loja care va purta numele fostului număr 7 al Stelei.

Și pentru că Marcel Răducanu va fi eroul zilei de 7 noiembrie, tot el va fi cel care va da lovitura de începere a partidei dintre Steaua și Unirea Dej, programată de la ora 18:00.

Reprezentanții mass-media interesați sunt așteptați la stadionul Steaua, începând cu ora 15:00. Accesul se va face pe baza unui act de identitate și a legitimației de jurnalist.

Distribuire social media