LOTUL EXTINS AL INVICTUS TEAM ROMÂNIA, GATA PENTRU PRIMUL CANTONAMENT

Astăzi, la sala de sport “Mihai Viteazul” a CSA Steaua Bucureşti a avut loc prezentarea lotului extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 în prezența ministrului Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin LEȘ și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae CIUCĂ.

Cu această ocazie, cei 33 de sportivi au avut onoarea de a primi de la ministrul Apărării Naționale, domnul Gabriel-Beniamin LEȘ legitimația de sportiv al CSA „Steaua București” și de la șeful Statului Major General, generalul Nicolae CIUCĂ primul set de echipament de antrenament.

În introducere, domnul colonel Nicolae ANGHELESCU, managerul acestui proiect, a prezentat stadiul actual al proiectului „Invictus Team România – 2017”, precum și calendarul activităţilor ce se vor desfășura până la participarea la competiția din Canada, programată în perioada 22-30 septembrie.

În cuvântul său, șeful Statului Major General, domnul general Nicolae CIUCĂ a adresat cuvinte de încurajare la adresa militarilor sportivi și a dorit să-i asigure de tot sprijinul în derularea acestui proiect menționând, totodată, că puterea proiectului este dată de ei însuși.

 „…sunt convins că puterea vine de la dumnealor, ei sunt cei care ne însuflețesc, ei sunt cei care au dorința de a merge mai departe, nouă nu ne rămâne decât să fim aceia care asigurăm, cum spunem noi, atât flancurile cât și spatele…”     

În discursul său, ministrul Apărării Naționale a dorit să le mulțumească sportivilor pentru dârzenia, curajul și puterea de care dau dovadă în depășirea  tuturor obstacolelor întărind importanța proiectului pentru Armata României.

 „Sunt onorat să fiu astăzi aici, împreună cu dumneavoastră …. Dacă în urmă cu mai bine de un an de zile, în 2015, nu auzisem de INVICTUS, astăzi aș putea să spun că mă simt parte a ceea ce înseamnă INVICTUS și nu numai eu ci și toți cei care suntem aici, pentru lecțiile pe care dumneavoastră le puteți oferi celor de lângă noi și nouă înșine prin faptul că nu spuneți niciodată nu sau că nu se poate. Este o lecție deosebită pe care o trăim fiecare dintre noi.”  

Proiectul „Invictus Team România – 2017” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.

Distribuire social media