Mălina Călugăreanu a câștigat Memorialul ”Tudor Petruș”

La sala de atletism din incinta Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu” din București au avut loc astăzi întrecerile primei ediții a Memorialului ”Tudor Petruș” la floretă feminin, competiție care este și satelit al Federației Internaționale de Scrimă.

Mălina Călugăreanu a reușit o victorie extraordinară. ea s-a impus în semifinale cu scorul de 15-11 la tușe, în fața lui Nathalie Michel, din Mexic, după care, în finală, a depășit-o pe redutabila Marta Cammilletti, din Italia, cu scorul de 15-13. Mălina a reușit cinci tușe consecutive, întorcând de la scorul de 8-12, după care, la ultimele asalturi, și-a conservat avantajul de pe tabela de marcaj.

La competiție au participat 52 de sportive din 23 de țări. În semn de respect pentru Tudor Petruș, regretatul antrenor, la competiție a participat și spadasina Ana-Maria Popescu-Brânză, campioană olimpică la Rio de Janeiro, cu echipa României. Ea a reușit să ajungă pe tabloul principal în primul tur.

Regalul de floretă continuă, pe 14 mai, la Sala ”Mihai Viteazul” din București fiind programate întrecerile Cupei Europei la floretă feminin, stelistele fiind campioane continentale en-titre.

Distribuire social media