Maria Gâdea a corectat de două ori recordul național la Helsinki

La Helsinki, în Finlanda, au debutat Campionatele Europene de înot pentru juniori. În prima zi de competiție, stelista Maria Gâdea a reușit să corecteze de două ori recordul național de junioare la dificila probă de 400 metri mixt, în care, conform regulamentului, se înoată toate stilurile. În seriile preliminare, programate în reuniunea de dimineață, Maria Gâdea a înotat 4:49:34, doborând recordul național.

În finala de după-amiază, sportiva noastră a înregistrat un timp de 4:48:11, nou record național de junioare. Cu această performanță, ea s-a clasat pe un onorant loc 6 la competiția continentală.

O altă înotătoare stelistă, Maysa Rațiu, la 100 metri liber, nu a trecut de serii, cu timpul de 58:52. Gabriela Gâdea, la 200 metri fluture, nu s-a calificat nici ea pentru faza superioară, deși timpul ei a fost bun, 2:19:20.

În afara celor trei fete, din partea CSA Steaua București, la Campionatele Europene din Finlanda, mai este prezent și George Stoica. De asemenea, din delegația tricoloră fac parte antrenorii Eduard Câșlaru și Iulia Becheru. 

Distribuire social media