Marii campioni ai Stelei și ai României au invitat copiii la sport

Sportul înseamnă sănătate, modelează caractere puternice și are numai beneficii pentru copii. Acestea sunt mesajele pe care le-au transmis ieri marii campioni olimpici, mondiali, europeni și naționali ai CSA Steaua București Sandra Izbașa, Silvia Stroescu, Simona Pop, Alina Dumitru, Steluța Duță și Viorel Mazilu, la evenimentul organizat la Centrul Comercial AUCHAN Drumul Taberei din cadrul amplei campanii ”Trimiteți copiii la sport”.
În cadrul unui ”maraton” de sporturi, copiii și părinții prezenți au urmărit demonstrații de gimnastică, scrimă, judo, box și handbal, au aflat direct de la marii campioni secretele din spatele performanțelor de excepție și au asistat la lansarea numărului 2 a Revistei Junior Sport – prima și unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii.
Un alt moment special, apreciat de public, a fost startul marilor provocări lansate de campioni. Ei au făcut un ”legământ” și au provocat, la rândul lor, alte nume importante din lumea sportivă, și nu numai, de a se alătura și a susține următorul eveniment din cadrul campaniei ”Trimiteți copiii la sport”: «Să fie juniorii c-o “palmă” mai sus decât noi! Eu, SANDRA IZBAȘA, ofer “palma” mea ca un simbol de susţinere. Te provoc și pe tine să faci același lucru! Oferă-ţi palma și participă la Balul Junior Sport! Eu merg… Hai și tu! În palmele noastre poate sta viitorul micilor campioni!» 
Dubla campioană olimpică a provocat-o pe Nadia Comăneci, care a și transmis că acceptă și va participa la Balul Junior Sport. Silvia Stroescu a lansat provocarea către Camelia Potec, Alina Dumitru a provocat compania Brenntag, Viorel Mazilu pe omul de afaceri Mihai Septimius, Simona Pop pe colega ei Ana Maria Popescu (Brânză), Steluta Duță pe antrenoarea sa Mihaela Lăcătuș, Adrian Lăcătuș l-a provocat pe Lucian Bute. De asemenea, Cristian Țopescu, fondatorul revistei Junior Sport, l-a provocat pe Ivan Patzaichin! 
Balul Junior Sport, eveniment inițiat de Revista Junior Sport și C.S.A. Steaua București, va fi organizat în februarie 2016 și se va desfășura sub forma unei GALE pe model OSCAR, cu 3 nominalizari și cu anunțarea căștigătorului în cadrul acțiunii. De asemenea, vor fi premiați juniorii cu performanțe excepționale în anul 2015.
Însă, până la evenimentul din februarie, CSA Steaua București și Revista Junior Sport continuă acțiunile de promovare a sportului și a beneficiilor sale în rândul copiilor, iar în perioada 02-10 decembrie 2015, vor organiza  acțiunea AZI SUNT PROFESORUL TĂU DE SPORT, la care vor participa mari campioni ai României, legitimați ai C.S.A. Steaua București. Concret, la ora de sport a unor clase gimnaziale (clasele V-VIII), alături de profesorul de sport curent, marii sportivi invitați vor susține ora, în finalul căreia vor vorbi elevilor despre importanța mișcării și frumusețea sportului.
Acțiunea “AZI SUNT PROFESORUL TĂU DE SPORT” se va desfășura după următorul calendar: 
– MARIAN DRĂGULESCU – campion modial la gimnastică (2 decembrie, ora 11.50, Şcoala gimnazială nr. 280); 
– VIOREL MAZILU – antrenorul coordonator al sectiei de handbal  a C.S.A. Steaua București (3 decembrie, ora 12.10, Şcoala gimnazială Sfântul Andrei); 
– ALINA DUMITRU  campioană olimpică la judo  (4 decembrie, ora 12.00, Şcoala gimnazială nr. 59); 
– ROXANA COCOȘ –vicecampioană olimpică la haltere și LEONARD COBZARIU vicecampioneuropean la haltere (7 decembrie, ora 11.00, Liceul Teoretic Marin Preda); 
– MAESTRU FELIX – campion național la natație (8 decembrie, ora 12.00, Şcoala gimnazială nr. 142); 
– SIMONA POP – campioană europeană la scrimă (9 decembrie, ora 10.45, Şcoala gimnazială Ion I.C. Brătianu); 
– STELIANA DUȚĂ – campioană europeană la box și ALBERT CALOTĂ – campion național la box (10 decembrie, ora 14.00, Şcoala gimnazială nr. 49).

Campania ”Trimiteți copiii la sport!” este inițiată de Asociația Junior Sport, iar Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este partener oficial, alături de M.E.C.S. și U.N.E.F.S.
Distribuire social media