Meci de luptă, victorie la limită !

În penultima etapă contând pentru seria a 4-a a Ligii a 3-a, Steaua București s-a deplasat la Tunari pentru disputa cu echipa gazdă. Cu un avans de 3 puncte în clasamentul temporar, roș-albaștrii ținteau singurul rezultat dorit, victoria.

În tur, în condiții vitrege cauzate de recuperarea echipei după infectarea cu virusul COVID-19, steliștii au încheiat nedecis meciul de acasă, scor 0-0, singurul meci al Stelei fără gol marcat în actualul sezon.

Parcursul din anul 2021 al elevilor lui Daniel Oprița, configura un favorit clar în această întâlnire. Steliștii au disputat șase meciuri, primind 1 gol și marcând 17. Singurul gol primit a fost în meciul cu echipa clasată pe locul 2 în clasament iar seria de rezultate pozitive trebuia să continue.

Fluierul de start a arătat două echipe prudente iar aspectul jocului a fost unul de tatonare reciprocă. Gazdele s-au mulțumit cu o defensivă strictă și singurele două ocazii clare de gol, le-au aparținut roș-albaștrilor prin Dragoș Huiban și Remus Chipirliu, care a lovit bara în urma unei lovituri libere. Prima repriză a luat sfârșit cu scorul de 0-0.

În actul secund, odată cu introducerea mijlocașilor Liviu Băjenaru și Alexandru Zaharia, jocul Stelei a căpătat mai multă acuratețe și atacurile au devenit mai incisive. În minutul 63, în urma unei acțiuni personale, Zaharia a finalizat printr-un șut plasat din afara careului de 16 m. Jocul a continuat în aceeași coordonată cu o dominare a steliștilor însă destul de sterilă.

Cele 90 de minute au luat sfârșit cu scorul minim de 1-0, un rezultat meritat, care ne aduce cele 3 puncte. Cu acest rezultat Steaua se distanțează la 6 puncte de urmăritoarea sa, fiind virtuala câștigătoare a seriei.

În ultima etapă pe care o va disputa vineri, 30 aprilie, Steaua va întâlni pe teren propriu formația AFC Metalul Buzău, echipă cu care a remizat în tur, scor 2-2.

Odată cu această ultimă etapă, Steaua va afla numele adversarului pe care îl va întâlni în primul baraj de promovare. Dintre ACS Mostiștea Ulmu și CS Afumați, se va alege adversarul pe care Steaua îl va întâlni în manșa preliminară dublă, în datele de 08 și 15 mai, primul meci urmând a se disputa în deplasare.

Echipa noastră a evoluat în formula: Ștefan Mușat, George Călinţaru, Walace da Silva, Dean Beţa, Robert Neacșu, Mădălin Mihăescu, Rareș Enceanu, Florin Răsdan, Emilian Pacionel, Dragoș Huiban, Remus Chipirliu.

În repriza secundă, Rareș Enceanu, Florin Răsdan, Walace da Silva, Remus Chipirliu și Dragoș Huiban au fost înlocuiți cu Liviu Băjenaru, Alexandru Zaharia, Sergiu Bactăr, Cezar Mihalache și Vlad Nițu.

Sursă foto: Fotorosport 

Distribuire social media