Meci spectacol în Ghencea !!!

Formațiile de prim-plan ale rugby-ului românesc au debutat astăzi, 24 aprilie, în Superliga CEC Bank. La startul competiției s-au aliniat șase echipe, CSA Steaua București, CS Dinamo București, CSM Știința Baia Mare, CS ,,U” Cluj, CS SCM Timișoara, ACS Tomitanii Constanța.

Prima etapă pentru Steaua în calitate de echipă gazdă, a însemnat o întâlnire extrem de motivantă cu vechiul rival, Dinamo. Partida se anunța un punct de atracție în calendarul etapei. Oaspeții prezentau un lot schimbat față de sezonul anterior, cu foarte mulți jucători străini, majoritatea din Africa de Sud.

Cele două combatante s-au întâlnit și în faza grupelor Cupei României, în urmă cu  două săptămâni. Rugby-știi militari s-au impus tot pe teren propriu, cu 38-20, după un meci dinamic, atractiv, cu multe puncte marcate, ingrediente suficiente pentru a spera la un nou joc de excepție.

Întâlnirea din prima etapă ne-a oferit ocazia să asistăm la un meci extrem de spectaculos, cu răsturnări incredibile de scor, un adevărat regal rugbystic. În 15-le de start al dinamoviștilor s-au regăsit trei jucători români, unsprezece străini, majoritatea sud-africani plus Johannes van Heerden, care are și cetățenie română. Echipa oaspete a profitat de lejeritatea jocului steliștilor din primele minute. La capătul primelor 15 minute, tabela arăta un neverosimil 19-0, în favoarea dinamoviștilor prin nu mai puțin de trei eseuri marcate, din care două transformate. De aici încolo, pachetul de înaintare stelist a început să funcționeze la parametrii optimi împingând jocul constant către buturile dinamoviste. Presiunea stelistă s-a concretizat prin două eseuri reușite de Bădălicescu și Bărdașu, ambele transformate de Plai. Dinamoviștii au replicat pintr-o lovitură de pedeapsă astfel că scorul la pauză a fost 22-14 pentru oaspeți.

Repriza a doua, a continuat cu dominarea accentuată a elevilor antrenorilor Dumbravă și Mihalache. Concretizarea superiorității din teren, s-a materializat prin trei eseuri marcate de Chibuwe Ngoni (2) și Kuselo Moyake, transformate de Plai (2) și Boldor (1) la care se adaugă alte 3 puncte, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de același Plai. Cu totul remarcabile au fost încercările reușite de Chibuwe Ngoni, prima în urma unei curse solitare de cca. 50 m și a doua în urma unei ieșiri ca la carte din apărare, cu o șarjă ofensivă colectivă, finalizată cu eseu la centru.

În ultimele 5 minute ale timpului regulamentar de joc, s-a intrat cu un avantaj substanțial în dreptul Stelei, scor 38-22. Cartonașul galben, implicit cele 10 minute de eliminare primite de aripa stelistă Ionuț Dumitru, a reprezentat un impuls nesperat pentru echipa dinamovistă. Două eseuri ale alb-roșilor, ambele transformate, au adus un echilibru neașteptat în joc, făcând ca finalul de meci să devină incandescent. Chiar și în inferioritate, roș-albaștrii au apărat fragilul avantaj, reușind astfel un debut cu dreptul în Superliga CEC Bank, scor final 38-36.

A fost un meci pe cinste, care a avut de toate, suspans, dramatism, sportivitate (doar două eliminări temporare), spectacol prin cele nouă eseuri marcate, un meci care face cinste acestui sport nobil.

15-le de start al Stelei: Sioeli, Iliuță, Chibuwe, Tangimana, Dumitru, Plai, Surugiu, Savin, Bădălicescu, Tweddle, Ghenea, Kuselo, Strătilă, Vueti, pe parcursul meciului au mai intrat Butnariu, Bălan, Hurjui, Sobota, Arvinte, Boldor și Neagu.

Distribuire social media