Micuțele gimnaste din programul ”Țară, țară, vrem campioane!” participă mâine la prima lor competiție oficială

COMUNICAT NR. 15

Marți, 12 mai 2015, începând cu ora 11.00, micile gimnaste selecționate în urma campaniei naționale ”Țară, țară, vrem campioane!” vor simți pentru prima dată emoțiile unui concurs oficial.

Sportivele CSA ”Steaua București” și CS Dinamo se vor întrece în cadrul Cupei OMV Petrom. Competiția va fi organizată la sala de gimnastică a Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” din Complexul Ghencea.
Micuțele gimnaste steliste vor primi încurajări de la campioanele olimpice Sandra Izbașa și Silvia Stroescu, iar cele dinamoviste de la campioanele olimpice la canotaj, Georgeta Andronache și Camelia Mihalcea.
Sportivele vor evolua în prima lor competiție oficială sub privirile renumiților antrenori Mariana Bitang și Octavian Belu, cei care au inițiat campania ”Țară, țară, vrem campioane!”, susținută de OMV Petrom.
Programul „Țară, țară vrem campioane!” este susținut de OMV Petrom, se derulează în perioada 15 septembrie 2014 – 15 iunie 2017 și beneficiază de un buget de 1 milion de euro.

Jurnaliștii interesați sunt așteptați mâine, 12 mai, începând cu ora 10.45 la sala de gimnastică a Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” din Complexul Ghencea (Bdul. Ghencea, nr. 45).

Biroul de presă 

***
OMV Petrom, Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului București, Federația Română de Gimnastică și Fundația “Casa Campionilor” au încheiat în decembrie 2013 un parteneriat public-privat pe termen lung.
În cadrul parteneriatului, OMV Petrom finanţează cu 2,5 milioane euro pregătirea lotului naţional de gimnastică feminină şi derularea programului „Țară, țară vrem campioane!”.
Finanțantarea pentru lotul național de gimnastică feminină vizează, printre altele, asigurarea de condiții optime pentru pregătire, atât pentru gimnaste, cât și pentru personalul tehnic și administrativ (nutriție, sănătate și educație), precum și achiziționarea de aparatură sportivă specială.
În cadrul aceluiași protocol, Ministerul Tineretului și Sportului, alături de Primăria Capitalei vor coordona construcția noii Săli Polivalente din București, în cadrul complexului sportiv „Lia Manoliu”. Construcția va fi finalizată în anul 2016.
Acest parteneriat public – privat a avut un rol important în decizia de organizare a Campionatelor Europene de Gimnastică la București, în luna aprilie 2017.

Distribuire social media