Mihaela Buzărnescu în sferturi la dublu feminin

După ce a ajuns în turul al treilea pe tabloul de simplu feminin, la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, legitimată la CSA Steaua București, a abordat apoi provocarea competiției de dublu mixt.

Alături de polonezul Marcin Matkowski, stelista a jucat în primul tur împotriva perechii compuse din Divij Sharan (India) și Alicija Rosolska (Polonia). Victoria a revenit cuplului româno-polon, cu scorul de 6-3, 7-5.

Urmare a acestui succes, Mihaela Buzărnescu și partenerul ei au avansat în turul al doilea pe iarba londoneză, unde i-au întâlni pe favoriții cu numărul 16 la câștigarea trofeului, Henri Kontinen (Finlanda)/Heather Watson (Marea Britanie). Buzărnescu şi Matkowski au fost învinşi cu scor 6-2, 5-7, 7-5, după o oră şi 47 de minute.

Mihaela Buzărnescu merge fără greșeală și la dublu feminin,  acolo unde evoluează alături de Irina Begu. Fetele noastre au trecut în primul tur de Daria Gavrilova (Australia) și Viktoria Lapko (Belarus) cu scorul de 6-3, 7-6. În manșa secundă, româncele, care sunt favorite cu numărul 15, le-au învins pe Ana Bogdan, de asemenea legitimată la Steaua, și pe americanca Kajtlin Christie, cu un simetric, 6-2, 6-2. 

Begu și Buzărnescu s-au calificat în premieră în sferturile de finală. În optimile de finală ale probei de dublu, au câștigat împotriva celor desemnate cu a patra șansă la trofeu, Andreja Klepac (Slovenia) și Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), cu scorul 7-6, 6-4. Pentru un loc în semifinale, echipa din România se va duela cu Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), cap de serie numărul 12.

Distribuire social media