Mihai Nistor și Steluța Duță au câștigat ”Centura de Aur”!

Mihai Nistor, singurul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio a reuşit o victorie foarte importantă în cadrul celei de-a 41-a ediții a turneului internațional „Centura de Aur”, eveniment care a avut loc la Sala Polivalentă din Iași și a reunit la start aproximativ 80 de sportivi din 13 țări.

În main event-ul galei, Mihai Nistor l-a întâlnit pe Filip Hrgovic, campionul european en-titre și campion mondial World Series Boxing, în fața căruia pierduse, cu 2-1, în semifinalele Campionatului European, disputat anul trecut la Sofia. Tot anul trecut, stelistul a devenit primul boxer din România care a câștigat titlul de campion mondial AIBA Pro Boxing, după ce l-a învins prin KO tehnic pe germanul Erik Pfeifer, într-un meci al categoriei+91 kg.

Dornic să-și ia revanșa în fața croatului și încurajat frenetic de cei prezenți în sală, Mihai a preluat inițiativa încă din start. El s-a aflat într-o continuă ofensivă, încercând să se apropie cât mai mult de adversar. Combinaţiile sale spectaculoase au fost încununate de succes în repriza a doua, atunci când croseele stelistului l-au trimis pe Hrgovic la podea, croatul văzându-se numărat de arbitrul disputei. Spre finalul meciului, efortul depus de Mihai încă din primele secunde ale întâlnirii și-au spus cuvântul, însă punctele pentru a fi declarat învingător erau asigurate. Decizia i-a fost favorabilă, cu 2-1, intrând astfel în posesia „Centurii de Aur” și obținând totodată o victorie de moral.

”Acest meci ar putea fi finala Jocurilor Olimpice. Eu sunt pregătit pentru această confruntare cu colosul croat. Va vedea ce înseamnă să boxeze cu Nistor”, avertizase înaintea galei de la Iași supergreul Mihai Nistor, citat de site-ul Federației Române de Box.

La Rio, ambii pugiliști ar putea avea statut de cap de serie, astfel că nu se vor întâlni în primele faze ale competiţiei, însă șansele să dispute finala sunt foarte mari. Înaintea plecării la Olimpiadă, programată pentru 24 iulie, Mihai Nistor va susține un stagiu de pregătire în Italia, între 14 şi 20 iulie.

În cadrul aceleiași competiții, Steluţa Duţă a cucerit ”Centura de Aur” la categoria 51 kg. În semifinale, ea s-a impus în fața coreencei Eunjin Nam, în timp ce, în același act al competiției, colega sa de lot, Lăcrămioara Perijoc trecuse de Giorgia Mascetti din Italia. Pugilistele antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș s-au întâlnit într-o finală 100% roș-albastră, cea mai bună dovedindu-se a fi Steluța Duță, care și-a trecut astfel în palmares încă un trofeu important.

Distribuire social media