Militarii răniți din Invictus România – campioni la tir cu arcul

În perioada 15-18.07.2021, lotul de tir cu arcul al echipei Invictus România, sub culorile Clubului Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, a participat la Campionatul Național Outdoor, Arc Olimpic/Compound/Barebow, seniori și juniori, M+F, organizat de către Federația Română de Tir cu Arcul, în comuna Aninoasa, județul Hunedoara.

Lotul a fost format din următorii sportivi: cap. cls a II-a Neagu Marcel, cap. cls a III-a Pătru Eugen, plt. maj. Butoi Ionuț, plt. maj. Cojocaru Florin, plt. maj. Romila Eduard, plt. adj. Căpățâna Iulian, mr. Nicola Dănuț, col. Pegulescu Augustin, plt. adj. pr. (rez) Toma Mihai, plt. adj. (rez) Bolovan Florin, plt. adj. (rtr.) Boc Florin.

Cel mai bun rezultat al echipei a fost obținut de către caporalul Marcel Neagu, care a reușit să obțină titlul de VICECAMPION NAȚIONAL, urcând pe locul 2 în clasamentului competiției, la tir cu arcul compound.
Săptămâna trecută, Marcel s-a clasat pe poziția a V-a la turneul european și pe poziția a IX-a la turneul mondial, ca și component al lotului național paralimpic, în cadrul Para-Archery World Ranking Event 2021 – Tokyo Paralympic FQT, competiție de tir ce s-a desfășurat în Cehia.

Plt. maj. Butoi Ionuț, pe lângă faptul că sfaturile lui au dat roade în evoluția fulminantă a lui Marcel, acesta se bucură și de o reușită excepțională din partea soției, doamna Georgeta Butoi, care a ocupat prima poziție a clasamentului feminin, familia Butoi devenind astfel o familie de campioni.
Ionuț a obținut locul 6 în clasamentul probei de arc compound.

Pe echipe, sportivii noștri au obținut locul 2 la arc olimpic prin echipa formată din: cap. cls a III-a Pătru Eugen, plt. maj. Cojocaru Florin și Ciornei Daniel; și tot locul 2 la arc compound prin sportivii: caporal Marcel Neagu, Gerard Dumitrașcu, Achile Ovidiu.
Cele două loturi au fost conduse de către domnul antrenor Robu Aurel, din cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”.

Invictușii noștri sunt români căliți care nu au stat prea mult pe gânduri și au început o nouă viață, una bazată pe sport, în care prioritatea numărul 1 este aceea de a ieși învingători pe toate planurile.
Sprijinul celor din jur a contat enorm, în fiecare secundă a vieți lor de după incident, iar acești oameni merită toată aprecierea noastră.
Este un efort comun, pe deoparte al Statul Major al Apărării, iar de cealaltă parte a voluntarilor Invictus și a tuturor celor care s-au strâns în jurul lor pentru a-i sprijini.

Împreună suntem puternici!
Go Invictus!

Distribuire social media