Militarii răniți la Campionatul național de tir cu arcul

8 militari răniți, înscriși în Proiectul de recuperare fizică și psihică prin sport Invictus România și legitimați la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, au participat, în perioada 10-13.09.2020, la Campionatul Național de Tir cu arcul outdoor recurve, compound, barebow, organizat la Aninoasa de către Federația Română de Tir cu Arcul.

După o perioadă lungă de pauză competițională, timp în care s-au desfășurat doar antrenamente, însă și acestea cu preponderență la domiciliu, lotul de tir cu arcul Invictus, format din col. Pegulescu Augustin-Nicușor,  plt.adj. Căpățână Iulian Constantin, plt.adj. Boc Florin, plt. maj. Butoi Ionuț Claudiu, plt.maj. Cojocaru Emil-Florin, plt.maj. Romilă Eduard Vlad, cap. cls. a III-a Pătru Eugen Valentin, cap. cls. a III-a Neagu Marcel, a răspuns prezent la invitația Federației Române de Tir cu Arcul și împreună cu alți sportivi din cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București, au apărat culorile Armatei României, timp de 3 zile, într-o competiție ce le-a pus încercare puterea de concentrare, stăpânirea de sine, coordonarea mișcărilor.

Rezultatele finale ne fac încă o dată mândri, eroii noștri reușind să câștige locuri pe podium, atât la probele individuale, cât și la cele de echipă.

La arc compound:
– Locul 1 echipa formată din cap. cls. a III-a Neagu Marcel, Gerard Dumitrașcu și Ovidiu Achile;
– Locul 3 echipa formată din col. Pegulescu Augustin-Nicușor, plt. maj. Butoi Ionuț Claudiu, Flavius Dărășteanu.

La arc olimpic:
– Locul 2 individual obținut de către plt.maj. Romilă Eduard Vlad, devenind astfel Vicecampionul competiției la proba de arc olimpic;
– Locul 3 echipe: plt.maj. Romilă Eduard Vlad, cap. cls. a III-a Pătru Eugen Valentin, Daniel Ciornei.

Weekendul viitor îi așteaptă o altă probă de foc, în cadrul Cupei Federației, ce se va desfășura la București, fapt pentru care în săptămâna ce tocmai a început vor încerca să-și însușească lecțiile învățate la competiția anterioară și să crească punctajele pentru a putea urca din nou pe podium.

Totodată, luptătorii noștri răniți se pregătesc pentru competiția lor de suflet, Invictus Games the Hague 2020, ce se va desfășura în perioada 20 mai – 5 iunie 2021 și unde vor reprezenta culorile Drapelului Național. Alături de alte 19 națiuni se vor întrece sub cupola spiritului Invictus și vor dovedi încă odată că sportul este cel mai bun medicament și că nu trebuie să renunțăm niciodată, oricât ar fi de greu. 

Distribuire social media