Mladen Jojic: „Când joci la Steaua, e obligatoriu să câștigi orice meci cu Dinamo, la orice sport!”

Fostul antrenor al Stelei, prefațează derby-ul cu Dinamo, de vineri, 15 aprilie. „Sunt stelist sută la sută, Steaua e în inima mea”, spune tehnicianul bosniac.

Mladen Jojic este un nume supercunoscut în baschetul românesc. Tehnicianul a antrenat în România, printre altele, Steaua, Asesoft, Timișoara, naționala „tricoloră”, dar și Livas Tîrgoviște, la feminin. Bosniacul spune că, deși a avut cele mai bune rezultate la Asesoft, cu care a câștigat FIBA EuropeCup în 2005, clubul de lângă inima sa a rămas Steaua.

„Nu mai sunt antrenor la Steaua, dar sunt stelist sută la sută. Toată lumea știe asta. Am însă respect pentru toate cluburile pe care le-am antrenat. În inima mea, pe primul loc, e Steaua. E prima echipă pe care am antrenat-o, cu mare tradiție. Eu știu și am văzut ce înseamnă Stângă, Munteanu, am fost aproape de domnul Birtalan, Belodedici e un exemplu. Și în fosta Iugoslavie toată lumea vedea Steaua cel mai bun club”, a declarat Mladen Jojic.

Mladen vine des la București și mereu își întâlnește amicii. „Am rămas prieten cu Sorin Ardelean, mare căpitan, cu Dragoș Barbu, cu Radu Avramescu, cu Adi Voinescu și cu Tibi Dumitrescu, acum am înțeles că e antrenor federal la lotul național. Aaa, să nu-l uit nici pe Eugen Ilie, el mi-a fost elev la Steaua. Steaua e o mare familie pentru mine. România e a doua mea casă, am trăit aici 15 ani”.

Și în baschet apărarea câștigă meciurile

În sport se spune, de obicei, că atacul produce spectacolul, dar apărarea câștigă meciurile. Este exact principiul după care se ghidează și Mladen Jojic. „Eu sunt genul de antrenor căruia îi place mai mult apărarea, în comparație cu atacul. Când am câștigat ceva în România, am câștigat cu apărarea. Am respect pentru atac, dar fiecare antrenor e cu strategia lui”.

Legat de derby-ul cu Dinamo, de vineri, 15 aprilie, ora 20:00, bosniacul e categoric. „Am încredere în jucătorii steliști, mai ales că vin după victoria cu Voluntari, atmosfera în lot e foarte bună. Dinamo e un adversar puternic și nu va fi un meci ușor”, spune Mladen.

„Când joci la Steaua, e obligatoriu să câștigi orice meci cu Dinamo, la orice sport! Tradiția te obligă, suporterii te obligă. Fanii Stelei sunt cei mai buni pentru mine. Forța Steaua!”, i-a încurajat bosniacul pe roș-albaștri.

 

Distribuire social media