Ne-am întors acasă!

7 iulie, zi istorică pentru clubul militar.  Într-o atmosferă de mare sărbătoare, întreaga echipă de legendă a clubului, echipa  ce a scris o filă importantă de istorie pentru fotbalul românesc, echipa câștigătoarea a Cupei Campionilor Europeni, a pășit în fața suporterilor pe noul stadion al clubului.

Inaugurarea noului stadion a opus echipei noastre pe OFK Belgrad, adversar care are puncte de reper în trecutul clubului Steaua. Pe 9 aprilie 1974, roș-albaștrii inaugurau singurul stadion din România dedicat în exclusivitate fotbalului printr-un amical cu vecinii sârbi încheiat la egalitate, 2 – 2.

Ca un arc peste timp, după 47 de ani, cea mai modernă arenă din București a prilejuit o nouă întâlnire între cele două echipe, un remember al partidei disputate în urmă cu aproape jumătate de secol.
Confruntarea în sine nu reprezenta o miză, fiind mai degrabă, un simbol în memoria numeroșilor fani roș-albaștrii.
Elevii lui Daniel Oprița s-au instalat la conducerea jocului încă din start, dar aerul tare al susținerii suporterilor cât și emoțiile primului meci oficial susținut pe luxosul stadion de cinci stele au făcut ca scorul după 45 de minute să rămână alb, 0 – 0.
Actul secund a oferit un festival ofensiv al militarilor, care au punctat de 6 ori, spectacolul fiind asigurat pentru cei peste 10000 de susținători devotați ai clubului emblemă al României. Marcatorii stelei au fost: Remus Chipirliu (două goluri), Robert Neacșu (două goluri), Cezar Gherghiceanu și Dragoș Huiban.

Evenimentul sportiv a fost completat de momente simbol pentru istoria fotbalistică a echipei noastre, o recunoaștere la scenă deschisă a valorii lor, a muncii și dăruirii celor 16 titani ce au adus la București mult râvnita cupă. Sub privirile pline de admirație ale publicului prezent, tricoul cu numărul 7 purtat de inima echipei, Marius Lăcătuș, a fost retras în aplauze și ovații.  La evenimentul de inaugurare al noului stadion, au luat parte reprezentanți de seama ai Guvernului României, aceștia încurajând în continuare sportivii noștri. Cel mai mare și titrat club sportiv al țării revine astfel, prin inaugurarea noului stadion, în atenția iubitorilor de fotbal. 74 de ani de istorie a clubului, dar și 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, au fost astfel marcate de un eveniment plin de emoție și încărcătură atât pentru sportivi, antrenori cât și pentru suporterii prezenți fizic sau din fața ecranelor.

Distribuire social media