O medalie de aur, trei de argint și una de bronz pentru canotorii de la Steaua la Europenele de seniori

De vineri și până duminică, în perioada 31 mai  – 2 iunie, la Lucerna a avut loc ediția 2019 a Campionatelor Europene de canotaj pentru seniori.
La ediția din acest an, România a avut din nou o evoluție spectaculoasă reușind să cucerească șase medalii. Iar la cinci dintre ele o contribuție importantă și-au adus și sportivii de la clubul Steaua București.
Iată mai jos, în ordinea importanței, medaliile cucerite de către canotorii roș-albaștri.

– în proba feminină de la opt plus unu (W8+), Iuliana Popa și Magdalena Rusu au cucerit medaliile de aur alături de Georgiana Popesc, Amalia Bereș, Gabriela Casu, Roxana Parascanu, Mădălina Parfenie, Iuliana Anghel și Daniela Druncea! România își confirmă tradiția în proba-regină a canotajului, după ce anul trecut tot fetele noastre au cucerit aurul european, iar în 2017 au fost campioane mondiale la Sarasota!

– la masculin dublu rame (M2-), vicecampionii mondiali Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc s-au clasat pe locul doi în Finala A, cucerind medaliile de argint la CE. Ei au fost întrecuți doar de campionii mondiali din Croația. Astfel, cei doi români au depășit performanța de la CE 2018, unde au cucerit medaliile de bronz;

– în finala probei feminine de 4 rame (W4-), Ioana Vrânceanu, alături de Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu, a cucerit medaliile de argint;

– în finala probei feminine de dublu vâsle (W4x), Simona Radiș, alături de Ancuța Nicoleta Bodnar s-a clasat pe locul al doilea și a cucerit medaliile de argint;

– în finala masculină de dublu vâsle (M2x), vicecampionii europeni de anul trecut Ionuț Prundeanu și Marian Florin Ebache au făcut o spectaculoasă cursă și s-au clasat pe locul trei, cucerind medaliile de bronz. Ei au fost depășiți cu doar 45 de sutimi de secundă de locul 1 (Polonia) și cu doar 36 de sutimi de echipajul de pe locul 2 (Elveția).

În clasamentul general, România s-a clasat pe locul patru pe națiuni la Campionatele Europene de seniori 2019, cu 6 medalii, între care una de aur, 4 de argint și una de bronz.
Feminin, 4 medalii: 1 aur la opt plus unu (W8+) și 3 de argint la dublu vâsle (W2x), dublu rame (W2-) și patru rame (W4-).
Masculin, 2 medalii: 1 argint la dublu rame (M2-) și 1 bronz la dublu vâsle (M2x).
FOTO: World Rowing și FR Canotaj

Distribuire social media