Obiectiv îndeplinit!

Trei zile cu zâmbet, speranță și încredere! Cursa zâmbetelor s-a încheiat. O cursă fără precedent în care ne-am unit pentru a crește binele împreună. 4.635 kilometri alergați de 285 de participanți la Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, pe parcursul a trei zile!

Organizat pentru a marca data de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, organizată în perioada 2-4 aprilie 2021 de Asociația CONIL, a depășit orice așteptare! Obiectivul de 2.222 km setat de organizatori a fost dublat și chiar depășit la încheierea provocării. Peste 280 de participanți au reușit o performanță extraordinară și au ales să își transforme pașii în zâmbet pentru copiii cu autism.

Una dintre cele mai frumoase povești ale Crosului CONIL, zâmbet pentru autism a fost scrisă și de sportivii CSA Steaua București, parteneri ai Asociației CONIL în proiecte dedicate copiilor. Secțiile de fotbal, handbal, hochei, baschet, volei, rugby și înot care, alături de marii campioni Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu, Sandra Izbașa, Alina Dumitru sau Alina Vuc au susținut și s-au implicat în promovarea evenimentului. Alături de cauza copiilor cu autism, au fost și reprezentanți ai secției persoanelor cu dizabilități, Theodor Matican, multiplu campion paralimpic la ciclism și schi, aflat în pregătire pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020. Emoții copleșitoare au transmis și militarii răniți în teatrele de operații, componenți ai Invictus România, reprezentanți ai lotului ce va reprezenta România la Jocurile Invictus Haga. 

„Cursa pentru zâmbet, Crosul Conil, a luat sfârșit. Sunt bucuros că am luat parte la această acțiune frumoasă și că am contribuit la dublarea obiectivului propus. Împreună am adus zâmbete pe chipul copiilor cu autism, ceea ce ne face responsabili și dornici ca pe viitor să avem multe alte evenimente de acest gen”, a declarat Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Răzvan Ștefan BICHIR.

„Nu este puțin lucru să ai în echipă redutabili campioni români care, cu bucurie au ales să-i implice și pe micii performeri, viitorii noștri campioni. Sunt fericită să constat că mesajul nostru de acceptare, înțelegere și integrare a copiilor cu autism a ajuns în atât de multe case. Mulțumesc fiecărui participant care a ales să se implice în acest proiect și să-și transforme pașii în zâmbet. Vă așteptăm cu bucurie la următoare ediție a Crosului CONIL!“ ne spune Adela HANAFI, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului.

Distribuire social media