Pasiunea pentru sport nu are limite

Astăzi, Sala Mihai Viteazul a Clubului Sportiv al  Armatei Steaua București a găzduit un eveniment sportiv inedit: „Volei din șezut”. Din dorința de a evidenția caracterul puternic al militarilor componenți ai lotului INVICTUS, răniți sau deveniți invalizi în urma participării la misiuni în teatrele de operații, echipa de volei roș-albastră împreună cu INVICTUS România au lansat ideea organizării acestui eveniment, la care s-au alăturat echipe ale Statului Major al Apărării și Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. 

Din tribune, echipele au fost încurajate și  de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu și președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, Mădălin Sorin Hîncu.

Sportivii militari aflați în teren au demonstrat, încă o dată, că voința și tenacitatea ne pot ajuta să învingem în lupta cu propriile limite, iar sportul și gândirea pozitivă sunt cele care ne pot ridica, atunci când avem impresia că am căzut.  

La finalul celor trei meciuri disputate, au învins: spiritul de echipă, coeziunea și camaraderie.   

„Este un sport extraordinar, dar care necesită foarte mult antrenament, în același timp foarte obositor. A fost o onoare să fim alături de camarazii de la Steaua, de la echipa de profesioniști și în același timp noi am fost foarte încântați să învățăm mai multe lucruri de la ei”, a declarat Vasile Zbâncă, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Invictus.

Evenimentul de astăzi se vrea a fi încă o dovadă a faptului că sportul are un rol deosebit în viața militarilor și este la loc de cinste în Armata României. 

Echipa Invictus România va participa în luna mai la Jocurile Invictus Haga 2020.

Distribuire social media