Patru finale mondiale astăzi pentru canotori

Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la Plovdiv, din Bulgaria, au avut o sesiune matinală excelentă pentru delegația României, implicit și pentru sportivii steliști.

Primele intrate pe pista nautică au fost echipajele de la 8+1 feminin, România realizând o cursă tactică, în care strocul a fost mărit progresiv. S-a obținut locul al doilea în recalificări, suficient pentru așezarea în finala de duminică. În octet s-au aflat stelistele Ioana Vrînceanu și Iuliana Popa. Proba similară masculină de 8+1 ne-a adus o altă bucurie a calificării în finală, România situându-se pe locul al treilea al barajului. De la CSA Steaua București au tras, la această cursă, Adrian Dămâi, Constantin Adam și Cristi Pîrghie.

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă și-au continuat seria de invincibilitate la dublu rame masculin, câștigând detașat semifinala. Cei doi, dintre care Tudosă este legitimat la clubul militar, se află la a treia victorie pe apele canalului din Plovdiv, după serii și sferturile de finală. Ei se anunță printre favoriții finalei.

În fine, dar nu în sfârșit, dublo-ul alcătuit din stelistul Ionuț Prundeanu și Florian Enache (foto), la dublu vâsle, a reușit calificarea în finala competiției, contrar părerilor emise de majoritatea specialiștilor prezenți la fața locului.

Mondialele de la Plovdiv se vor încheia duminică.

Distribuire social media