Performanță pentru hocheiști

Echipa națională de hochei pe gheață a României a reușit o performanță deosebită, evitând retrogradarea din grupa valorică IB a Campionatului Mondial.

Tricolorii au ocupat locul al cincilea la competiția care s-a încheiat astăzi la Kaunas, în Lituania. În meciul decisiv pentru evitarea ultimului loc, hocheiștii români au învins Croația cu scorul de 7-3 (2-0, 2-1, 3-2), terminând astfel pe poziția a cincea, cu patru puncte acumulate. Stelistul Mircea Constantin și-a trecut în cont o pasă de gol în partida contra croaților.

Celelalte rezultate ale tricolorilor au fost: 0-3 cu Ucraina, 3-8 cu Lituania, 0-1 cu Estonia și 2-3 după prelungiri cu Japonia. Din lotul României au făcut parte mai mulți jucători steliști: portarul Catrinoi, fundașii Berdilă și Creangă, dar și atacanții Timaru și Constantin. Tehnicianul Stelei, Nelu Alexe, a fost antrenor asistent.

România s-a menținut în cel de-al treilea eșalon valoric al hocheiului mondial, acolo unde promovase anul trecut. Ținând cont de lipsa patinoarelor și a echipelor, performanța conservării locului în Divizia IB este una extraordinară, iar aportul stelist este considerabil la acest succes.

Distribuire social media