Ploaie de goluri în Ghencea!

Etapa a III-a a programat pentru Steaua București meciul pe teren propriu în compania echipei Dacia Unirea Brăila. Echipa oaspete era una nou promovată astfel încât majoritatea pronosticurilor înclinau în favoarea Stelei, ținând cont în special de avantajul terenului propriu. Echipa noastră venea dupa două victorii consecutive astfel că întâlnirea părea una oarecum accesibilă.

Începutul meciului părea să confirme pronosticurile optimiste, roș-albaștrii deschizând rapid scorul prin incisivul Chipirliu în minutul 4 în urma unui șut din interiorul careului mare. Surprinzător, oaspeții au replicat la fel de rapid, în minutul 5 când în urma unei pase în adâncime au speculat indecizia apărării noastre, reușind să egaleze din apropierea porții.

Partida a continuat cu Steaua încercând să domine centrul terenului și să preseze periculos careul brăilean, în timp ce oaspeții au desfășurat un joc de temporizare, așteptând ocazii potrivite să declanșeze contraatacuri tăioase. Se părea că pauza va găsi cele două echipe la egalitate, întrucât nu au mai apărut ocazii importante de poartă. A ieșit din nou la rampă Chipigol cu o execuție de rasă în minutul 44, când printr-o diagonală l-a lăsat spectator pe portarul brăilean, stabilind scorul reprizei, 2-1.

Actul doi a fost spectaculos, cu mai multe realizări. Echipa din Brăila a  surprins din nou apărarea noastră în minutul 54, când în urma unei angajări frontale, Adrian Ilie a marcat în proprie poartă, în încercarea de a degaja un balon periculos.

Scorul de 2-2 a rezistat numai 4 minute, când în urma unui atac îndelung al Stelei, Vasile Buhăescu a concretizat asaltul roș-albaștrilor printr-o lovitură de cap din imediata apropiere a porții. Din acest moment meciul s-a rupt, scorul de 3-2 fiind ultima dată când oaspeții au crezut că mai pot rămâne în joc.

În ultimele 30 de minute partida a curs numai în favoarea Stelei, s-a consemnat o presiune constantă asupra porții adverse, marcată de mari ratări, dar și de încă două reușite.

Dragoș Huiban, intrat la pauză a realizat o dublă în minutele 67 și 90, prin goluri realizate din apropierea porții, ca un adevărat vârf de careu. Pe lângă aceste goluri mai consemnăm ratări importante și spectaculoase ale militarilor prin Chipirliu, Băjenaru și Enceanu, inclusiv o bară, când brăilenii au fost la un pas de autogol. Cele 90 de minute s-au încheiat cu victoria categorică a Stelei, scor 5-2, al 3-lea succes consecutiv al elevilor antrenorilor Oprița-Nofitovici care au aliniat următorul 11 de start: Bălbărau, Oroian, Wallace, Beța, Adi Ilie, Bărbulescu, Băjenaru, Răsdan, Pacionel, Buhăescu, Chipirliu. Pe parcurs au mai intrat Mihăescu în minutul 23 (în locul accidentatului Beța), iar pe parcursul reprizei secunde Drăghici, Enceanu, Huiban și Zaharia.

Pentru Steaua, săptămâna următoare va fi una încărcată cu două partide, primul meci în cupa României cu Progresul Spartac pe data de 18, în prima rundă, și duminică o deplasare la Slobozia pentru jocul din etapa a IV-a a campionatului cu echipa locală, Unirea Slobozia.

Felicitări colectivului tehnic, jucătorilor și suporterilor.

Înainte Steaua !❤️💙

Distribuire social media