POLOIȘTII, LA UN PAS DE TITLUL NAȚIONAL

Echipa masculină de polo CSA Steaua București este deja la Oradea, acolo unde, în week-end, continuă seria finalei Superligii Naționale.

Băieții noștri, pregătiți de antrenorii Andrei IOSEP și Răzvan CRISTESCU sunt favoriți, având 2-0 la general, după victoriile repurtate în Ghencea, împotriva puternicei CSM Digi Oradea, cu 9-3, respectiv 10-7. Conform regulamentului, caschetele roș-albastre mai au nevoie de un singur succes pentru a cuceri titlul național, finala disputându-se după sistemul cel mai bun din cinci jocuri.

La nivel de lot, avem o singură absență, cea a lui Petru IANC, care este suspendat. Totuși, echipa bihoreană nu poate utiliza două piese de marcă în primul meci, pe Mihnea CHIOVEANU și pe Nikola RADJEN, ambii suspendați. O bancă de rezerve mai lungă poate fi, în cazul unui meci de intensitate, un argument suplimentar pentru victorie. Punctele noastre forte sunt portarii, atât Dragoș STOENESCU cât și Mihai DRĂGUȘIN fiind în mare formă. Acest lucru contează enorm într-un meci de polo, deoarece psihologic, titratul goal-keeper al orădenilor, sârbul Gojko PIJETLOVIC, a fost dominat literalmente de omologii săi steliști.

Un alt atu al nostru este forma excepțională prinsă de internaționalul brazilian Adria DELGADO (foto), cel care la meciurile din Ghencea a marcat goluri spectaculoase, de la distanță. În plus, poloiștii noștri practică o apărare agresivă, cu îngustarea culoarelor de aruncare, iar zonele de atac sunt, în totalitate,  foarte bine acoperite.

Suporterii steliști sunt optimiști în ceea ce privește această finală, posibilitățile echipei de a nu reveni în Ghencea, pentru meciul decisiv, fiind mari. Dorința de a închide confruntarea la Oradea este, după cum am menționat mai sus, una argumentată.

Meciurile 3 și 4 ale finalei se dispută sâmbătă, 20 mai și duminică, 21 mai, ambele de la ora 11.00, la Bazinul Olimpic ”Ioan Alexandrescu” din Oradea. Specificăm că în cazul unei victorii steliste în meciul 3, partida a patra nu se mai dispută, iar Steaua își va păstra cununa cu lauri.

În momentul de față, echipa masculină de polo CSA Steaua București este campioană națională en-titre, dar și deținătoarea Cupei României, ediția 2017.

Mult succes băieți!

Distribuire social media