Poloiștii steliști, campionii României !!!

Finala SuperLigii Naționale de polo și-a desfășurat ultimul act astăzi 2 iunie, în bazinul Steaua din cadrul Complexului Sportiv Steaua. A fost meciul cu numărul cinci, decisiv pentru desemnarea campioanei din acest sezon.

Desfășurarea finalei a fost pasionantă, plină de imprevizibil. În primele patru întâlniri cele două rivale și-au împărțit victoriile. Prima manșă dublă, desfășurată la București a consemnat scorul de 1-1, iar la Oradea, unde s-a jucat cu titlul pe masă scorul a fost identic.
Oaspeții au început mai bine jocul, conducând cu 2-0 în primul sfert. Steaua BA, a replicat rapid, încheind prima repriză cu un dezavantaj minim, 1-2. Din actul doi roș-albaștrii s-au instalat treptat la cârma partidei, trecând în avantaj și detașându-se pe tabelă pe măsura scurgerii timpului. Pauza mare consemna scorul de 3-2 pentru elevii antrenorilor Georgescu și Cristescu. Celălalte două sferturi au fost la discreția poloiștilor steliști care au mai marcat de șapte ori, primind un singur gol.

Partida a luat sfârșit cu un categoric 10-3, un scor clar la capătul unui meci extrem de reușit, cu faze spectaculoase și goluri de efect.
Steaua BA – CSM Oradea, 10-3 (1-2); (2-0); (4-1); (3-0), este rezultatul care aduce poloiștilor noștri un nou titlu de campioni naționali.

Pentru roș-albaștrii au punctat în meciul decisiv: Alexandru Gheorghe (3), Tudor Fulea (2), Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean, Andrei Prioteasa, Daniel Robu și Francesco Iudean câte 1 gol.
Lotul stelist, câștigător al titlului național ediția 2020-2021, a fost alcătuit din: Drăgușin, M. Gheorghe, Negrean, Fulea, Vancsik, Prioteasa, Dragomirescu, Robu, A. Gheorghe, Oanță,  Ghiban, Goanță, Țic, Dincă și Iudean/ Antrenori: Aurelian Georgescu și Răzvan Cristescu.

Steaua BA încheie un sezon excelent în care și-a adjudecat cele două trofee interne puse în joc, Campionatul și Cupa României.
Felicitări sportivilor și staff-ului tehnic pentru performanțele obținute!
Mândri de voi, Înainte Steaua!❤️💙

Distribuire social media