Precizări după jocul Steaua București-Csikszereda Miercurea Ciuc

1. La partida susținută marți, 23.08.2022, pe stadionul Steaua, dintre Steaua București și Csikszereda Miercurea Ciuc, au asistat în jur de 2400 de spectatori.
Au fost vândute 1747 bilete, iar ceilalți fani prezenți au fost posesori de abonamente, parteneri și invitați ai clubului nostru. Menționăm că în prima etapă a sezonului, Steaua-Metaloglobus, au fost prezenți în jur de 3500 de fani.
Facem aceste precizări, ținând cont că pe unele site-uri au fost publicate articole, care relatau că la partidele susținute de echipa Steaua București au fost prezenți mai puțini spectatori decât în realitate.
 
2. Remarcile făcute de comentatorii digisport, în timpul partidei mai sus menționate, sunt greu de înțeles. „Oprița va fi evaluat la sectoare și plantoane sau mai degrabă jucătorii”, „Și noi echipa presei avem obiectiv, față de CSA Steaua”, „O să vină un comandant care o să taie bugetul” sunt câteva din afirmațiile care au creat stupoare printre suporterii steliști. Mai mult decât atât, remarcile celor doi comentatori, Ionuț Angheluță și Cătălin Cârnu, au fost denigratoare și au adus atingere imaginii clubului nostru.
Considerăm că un trust media precum digisport, trebuie să ia măsuri urgente, iar viitoarele dispute ale echipei noastre să fie comentate de către profesioniști, care să relateze echidistant momentele jocului.
 
3.Daniel Oprița și staff-ul său au parte de toată încrederea și susținerea din partea clubului nostru, iar afirmațiile precum că proiectul echipei de fotbal ar fi la un moment de răscruce sunt total nefondate, ținând cont că atât la nivelul clubului Steaua, cât și la nivelul Ministerului Apărării Naționale, se fac toate eforturile pentru găsirea formei legale, astfel încât echipa de fotbal STEAUA BUCUREȘTI să aibă dreptul de a putea promova în Liga I, și totodată să fie protejate marca, numele și palmaresul Stelei.
 
4. Nu în ultimul rând, atenționăm toate entitățile, care sprijină, prin toate mijloacele, un alt club, care își atribuie ilegal imaginea și notorietatea brandului Steaua București, că ne rezervăm dreptul de a recurge la căile legale, în cazul în care constatăm că situația se va repeta.
Reamintim tuturor că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că Steaua București nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică.
Mai mult decât atât, în decembrie 2016, clubul care se folosește de imaginea Stelei, a primit din partea Curții de Apel București o decizie prin care i se interzice să folosească fără acordul clubului nostru, semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.
Distribuire social media