PRIMA COMPETIȚIE INTERNĂ DIN SEZONUL PE APĂ

Ca în fiecare an, la începutul primăverii, canalul Bega este gazda primei competiții interne majore din sezonul pe apă în calendarul Federației Române de Canotaj. Campionatul Național de Fond pentru seniori, tineret și juniori a reunit la start 263 de sportivi în întrecerile pe categorii de vârstă după lunile de pregătiri și concursuri pe uscat în întreceri de ergometru.

Startul în primele două zile a fost rezervat celor de la seniori și tineret, nu mai puțin de 101 canotori de la 17 cluburi din țară.

Prima reuniune a inclus șase probe dintre care 4 rezervate băieților. Locul I și implicit titlul de campioni național au revenit sportivilor CSA „Steaua” în proba de 4 rame cu cârmaci a băieților. Echipa formată din Petru și Gabriel CAZACU, Pavel CURUZAN, Alexandru TĂNASĂ și Florin ȘTEFAN au trecut primii linia de sosire în 23:30,41 urmați pe podium de CS Știința Constanța (Spînu, Banciu, Mihai, Mureșan și la cârmă Victoria Petreanu) în 24:03,72 respectiv CS Mureșul Târgu Mureș (Covrig, Oltean, Rad, Faluvegi și Barta) în 25:49,36.

Reuniunea a II-a a Campionatului Național de Fond desfășurată miercuri, 5 aprilie, a adus Stelei titlurile de campioni naționali atât la seniori cât și la tineret prin evoluția sportivilor:

Ioana VRÂNCEANU (simplu feminin), Dorina OTEA și Geanina BELEGĂ (dublu vâsle fem), Alexandru TĂNASĂ, Pavel CURUZAN, Florin ȘTEFAN (2+1 rame masculin) și Gabriel CAZACU (simplu categ. ușoară) – seniori

Tot la seniori, locul II a revenit canotorilor: Lavinia ȚÎRLEA, Laura OPREA la proba de dublu rame feminin, Ana Maria SIMION, Laura OPREA, Iuliana POPA și Ioana VRÂNCEANU la 4 vâsle feminin, Bogdan HODORIȘTEANU, Petru CAZACU, Bogdan BULIE, Mugurel SEMCIUC, proba 4 vâsle masculin.

Locul I la tineret a fost adjudecat de: George BULIE, Mugurel SEMCIUC (dublu rame masculin), Iuliana POPA (simplu feminin), Ciprian HUC (simplu masculin), Mădălina HEGHEȘ și Simona RADIȘ (dublu rame feminin).

Juniorii secției s-au alăturat și ei celor aflați pe podium astfel:

Locul I – 4 vâsle feminin – Alice ȚURCANU, Cătălina ONCIU, Geanina JUNCĂNARIU, Simona RADIȘ
Locul II – 4 rame feminin – Alice ȚURCANU, Cătălina ONCIU, Geanina JUNCĂNARIU, Simona RADIȘ
Locul II – simplu feminin – Claudia DOBÂNDĂ
Locul III- simplu feminin – Simona PASCARIU

Distribuire social media