Primul meci, prima victorie!!!

Momentul mult așteptat de suporterii steliști de pretutindeni a sosit! Steaua București a debutat în Liga a II-a pe teren propriu cu Csiszereda Miercurea Ciuc, într-o atmosferă extrem de caldă, atât la propriu, cât și la figurat. Data de 4 august 2021 poate fi un reper important în revenirea roș-albaștrilor în eșalonul superior, acolo unde am activat foarte multe decenii.

Adversarul se anunța unul extrem de incomod. Echipa din Miercurea Ciuc terminase sezonul precedent pe locul 5, prinzând play-off-ul de promovare. Un parcurs rezonabil, cu o apărare fermă și un echilibru în joc a păstrat echipa harghiteană în play-off pe același loc 5, nu de parte de locurile promovabile.

Partida se anunța una extrem de atractivă. Steaua țintea victoria, obligatorie pentru numele pe care îl poartă. Adversarii, cu opt jucători străini în lot, vizau un rezultat bun în vederea atingerii obiectivului, promovarea.

Daniel Oprița a început cu un 11 echilibrat, cu patru fundași și patru mijlocași, încercând să creeze o siguranță defensivă și o posesie progresivă spre careul advers. Oaspeții, mai experimentați, mai obișnuiți cu luptele de uzură au impus ritmul în primul act, dominând centrul terenului, fără însă a periclita serios careul stelist. Sfârșitul primei reprize  a consemnat un război surd între două echipe extrem de precaute, nedispuse să riște aproape nimic. Fără ocazii de gol importante, primele 45 de minute au lăsat tabela neschimbată, un 0–0 perfect în concordanță cu aspectul jocului.

Impulsionați de cei cca. 4000 de suporteri înfocați, roș-albaștrii au avut o atitudine mai ofensivă în actul secund. Prin introducerea tânărului Oroian și a lui Florin Răsdan, Steaua a început să urce nivelul ofensiv al jocului, apropiindu-se din ce în ce mai des de careul ciucanilor. Tempo-ul partidei a crescut vizibil, iar abordarea mai directă, pe poartă, a luat locul perioadei de tatonare. Era extrem de evident că cele două echipe vor să forțeze victoria și că rezultatul de egalitate nu avantajează niciuna dintre părți.

În ultimele 30 de minute, pe lângă Răsdan, care a hărțuit neobosit defensiva ciucană, au apărut Băjenaru și Chipirliu care au pus o presiune constantă la poarta adversarilor. Au apărut și ocaziile la ambele porți. Prima mare ocazie a fost a oaspeților, neobositul Călințaru respingând o minge de pe linia porții. Replica steliștilor nu s-a lăsat așteptată. Același Călințaru a executat la bătaie un corner, Mihăescu a deviat cu capul în stânga, iar Chipi-gol, la datorie, a împins balonul în plasă în minutul 79.

Au urmat câteva minute în care oaspeții din Harghita au încercat să pună presiune pe poarta apărată de Raul Bălbărău. Defensiva stelistă a funcționat ca un ceasornic, astfel că finalul partidei a consemnat un rezultat favorabil roș-albaștrilor, o victorie meritată și muncită, o victorie de moral, 1-0.

A fost o partidă crâncenă, care a readus în memoria suporterilor steliști duelurile hocheistice de intensitate maximă, din anii 2000 dintre Steaua și Ciuc, încheiate de multe ori în avantajul roș-albaștrilor.

Daniel Oprița a aliniat primul 11 format din: Bălbărău, Călințaru,Walace, Bactăr, Ilie, Zătreanu, Bărbulescu (c), Zaharia, Pacionel Ș., Buhăescu și Huiban.

Pe parcurs au mai intrat: Oroian, Răsdan, Chipirliu, Băjenaru , Mihăescu.

Mulțumim suporterilor pentru susținere, împreună suntem mai puternici!

Etapa următoare Steaua București se va deplasa la Tg. Jiu, unde va întâlni echipa locală Viitorul în data de 10 august, ora 19:00.

Succes băieți! Înainte Steaua!❤️💙

Sursa foto: RoSport

Distribuire social media