Primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris vine de la Steaua

Maratonista Delvine Relin Meringor (30 de ani), legitimată la Steaua și antrenată de Valentin Anghel, este primul sportiv român care a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Atleta născută în Kenya, care a primit în 2021 cetățenia română, a reușit să realizeze baremul olimpic la maratonul de la Barcelona, acolo unde au luat startul 3.600 de concurente.

A 44-a ediție a maratonului din Catalunia a fost una în care s-au doborât timpii de alergare. Cursa a fost câștigată de Zeineba Yimer Worku (Etiopia), cu 2h.19:44, aceasta îmbunătățind recordul cursei obținut de Masaret Dekebo în 2022 cu aproape 4 secunde, timpul de atunci fiind de 2:23,11. Pe locul doi s-a clasat Selly Chpeyego (Kenya) cu 2h.20:04, iar a treia a fost românca. Timpul său 2h.20:49.

Este a doua performanță obținută de o maratonistă din România din toate timpurile.

“România este acum țara mea și sunt fericită de alegerea făcută. La clubul Steaua toată lumea este drăguță cu mine și sunt ajutată de fiecare dată când e nevoie. Voi da totul… Sper să fac concursuri cât mai bune și să obțin medalii la competițiile importante ce vor urma. Principalul obiectiv rămâne concursul olimpic de la Paris”, a declarat Delvine Meringor.

Delvine Relin Meringor a câștigat, anul trecut, medaliile de aur în probele de 5.000 m și 10.000 m, la Campionatele Naționale ale României de la Târgu Jiu. Îar în 2019 s-a impus în semimaratonul București, ea deținând de atunci și recordul competiției.

Distribuire social media