Punct de vedere referitor la articolul apărut în Gazeta Sporturilor în data de 05.04.2021

Referitor la materialele apărute în prezența referitoare la antrenoarea de gimnastică Adriana Teocan, Clubul CSA Steaua București face următoarele precizări:

În urma sesizării făcute, în data de 25.01.2021, de părinții Andreei Rusu, sportivă în cadrul echipei de gimnastică ritmică a CSA Steaua București – grupa „performanță”, conducerea clubului a dispus verificarea aspectelor semnalate, prin organizarea unei întâlniri cu părinții sportive. Din păcate, activitatea nu au participat reprezentanți ai familiei Rusu și nici părinții tuturor sportivelor.

În urma discuțiilor cu cei prezenți, sa ajuns la concluziile:
– Sportivele nu s-au plâns niciodată că li s-ar fi adresat un limbaj trivial și jignitor, nu au fost semnalate comportament umilitoare sau degradante și nu au considerat exagerate folosind de antrenoare , uneori, în cadrul antrenamentelor, a unui ton mai ridicat sau a îndemnurilor care au contribuit la executarea elementelor exerciționale.
– Sportivele participante la competiții folosesc sala de concursuri împreună cu membrele altor echipe și cu personal tehnico-sportiv de sex masculin fără a fi semnalate probleme în acest sens. În acest context, a fost menționat că nici soții Rusu, în memoriul depus la sediul clubului, nici părinții altor sportive nu au semnalat că au Daniel Mitroi, viitorul so al antrenoarei Adriana Teocan, a atins în mod voit / intenționat în locuri nepermise pe vreuna dintre sportivele participante la antrenament.
– Părinții sportivelor știau despre prezența lui Daniel Mitroi în sala de antrenament, menționat că acesta oferea sprijin tehnic – elibera materialele de antrenament când acestea rămâneau suspendate de elemente de construcție din partea superioară a sălii, aducea apă pentru sportiv, asigură curățenia în sală și pe covorul de antrenament etc.
– Sumele de bani la care se referă, ca fiind plătite antrenoarei, au fost stabilite de părinții sportive, fără implicare sau acord CSA Steaua, și că acțiunea ar fi fost binevoitoare. De altfel, părinții au apreciat eforturile financiare ale clubului în viziunea plăților chiriei pentru sala de antrenament, deplasările sportivelor la competiții, asigurarea cazării și mesei.

 Întrucât nivelul CSA Steaua este strict interzisă solicitarea de sume de bani, conducerea clubului a decis suspendarea activității grupului de „performanță” până la clarificarea sesizării depuse de familie Rusu la poliție, iar comisia tehnică a încuviințat transferul gimnastelor către alte entități sportive, pentru a fi asigurată continuitatea în pregătire.
Antrenoarea Adriana Teocan a fost convocată la sediul clubului și, în urma discuțiilor avute, acesta a precizat că nu a perceput nici o taxă în numele CSA Steaua.
În prezent, Adriana Teocan, fostă sportivă în cadrul secției de gimnastică ritmică, nu mai sunt nicio relație contractuală cu clubul, activitatea sa fiind limitată la perioada în care antrenoarea principală Maria Gârbă sa ocupat de lotul olimpic al României.

Distribuire social media