Raluca Strămăturaru a câștigat Cupa Națiunilor

La Sigulda, în Letonia, în acest week-end au avut loc întreceri de sanie pe pârtie artificială. Printre competitoare s-a numărat și proaspăta stelistă Raluca Strămăturaru.

Ea a terminat manșele din Cupa Națiunilor, al doilea eșalon valoric al Cupei Mondiale, pe locul 19. Bonificația de 22 de puncte, acordată conform regulamentelor, a fost suficientă pentru sportiva noastră care, astfel, a depășit-o pe rusoaica Viktoria Demchenko, în clasamentul general cumulat. Cu 438 de puncte, Raluca Strămăturaru a ocupat primul loc și a câștigat Cupa Națiunilor, ea devansând-o pe rivală cu un singur punct în ierarhie.

După evoluția din Cupa Națiunilor, sportiva noastră nu a reușit calificarea pe tabloul etapei de Cupa Mondială, nereușind, astfel, să mai acumuleze alte puncte. În clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 238 de puncte, Raluca Strămăturaru s-a situat, finalmente, pe locul 17.

Tot la Sigulda au avut loc și coborâri contând pentru Campionatul European. La competiția continentală, stelista s-a situat pe locul 19.

Raluca Strămăturaru va reprezenta România pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Olimpice de iarnă, fiind calificată pentru Pyeong Chang (Coreea de Sud). Raluca Strămăturaru va concura, pe pistele olimpice, la proba individuală feminină, dar și la ștafetă.

Raluca Strămăturaru este multiplă campioană națională la sanie.

Distribuire social media