Raluca Strămăturaru, portdrapelul României la Jocurile Olimpice

Raluca Strămăturaru este portdrapelul României la ceremonia de închidere a ediției XXIII a Jocurilor Olimpice de iarnă PyeongChang 2018.  Sportiva stelistă a obținut cel mai bun rezultat la această competiție – locul 7 în proba de sanie simplu feminin.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), a stabilit că „sportivul cu cel mai bun rezultat la Jocurile Olimpice PyeongChang 2018”, va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de închidere a acestei competiții.

După această nominalizare de a purta drapelul României la ceremonia de închidere a jocurilor Olimpice, Raluca Strămăturaru a declarat:

„Încă nu m-am obișnuit cu atenția deosebită care mi se acordă după acest rezultat foarte bun pe care l-am obținut la PyeongChang. Antrenamentele au mers foarte bine, mai bine decât mă așteptam, iar rezultatul a fost pe măsură. Am plecat cu gandul la un loc în top 10, dar a ieșit mai bine decât speram. Rezultatul de la PyeongChang mă motivează și mă ambiționează în perspectiva competițiilor viitoare.

Am participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă și am mers atât la ceremoniile de deschidere cât și la cele de închidere, iar atmosfera din timpul acestora este impresionantă. De data asta, pentru mine festivitatea de închidere va fi cu totul specială. Voi purta prima dată în carieră drapelul României la defilarea finală, un lucru care mă onorează și care va transforma evenimentul în cea mai frumoasă festivitate de închidere din cariera mea olimpică. Cu siguranță ca vor fi emoții, dar dacă am reușit să le stăpânesc în timpul concursului cu siguranță că voi reuși și la festivitatea de închidere”.

Distribuire social media