Recorduri steliste la Naționalele de înot

La Hunedoara au început Campionatele Naționale de înot în bazin scurt (25 metri) cu o serie de frumoase performanțe ale înotătorilor steliști. La proba de 50 metri fluture masculin, în reuniunea matinală, în seriile preliminare, George Rațiu a oprit cronometrele la 24:23, adică nou record național de juniori. Colegul său de club, Antonio Costroj, a înotat, în aceeași probă, timpul de 25:43, adică record național de juniori 15 ani.  În finală, George Rațiu a coborât sub limita a 24 de secunde, înotând 23:93 pentru un record național de juniori corectat. Cu această performanță, Rațiu a cucerit medalia de argint la seniori, dar și pe cele de aur la tineret și juniori. Conform tabelei FINA, acest record a fost cotat cu 756 de puncte, adică a doua cea mai bună performanță la tineret, a zilei inaugurale hunedorene.

Tot George Rațiu a mai stabilit un record național de juniori, cu ocazia finalei de la proba de 100 metri liber, în care a înotat 49:66, echivalent pentru podium la seniori, medalie de bronz, respectiv titluri la tineret și juniori.

Bilanțul primei zile, la seniori, înseamnă 10 medalii steliste, din care două de aur, patru de argint și patru de bronz, atât în probe individuale cât și la ștafetă. La nivel de tineret, totalul medaliilor este de 11, dintre care 6 sunt de aur, 4 de argint și una de bronz. La juniori, palmaresul este de 7 medalii, dintre care două de aur, 4 de argint și una de bronz.

Campionatele Naționale de înot în bazin scurt vor continua până duminică inclusiv, la Hunedoara.

Distribuire social media