REGAL RUGBYSTIC ÎN GHENCEA

Astăzi, 23 septembrie, în derby-ul etapei cu numărul 5, Steaua București a învins vicecampioana Știința Baia Mare.  

Încă din startul partidei, militarii și-au arătat clar intențiile ofensive, astfel că, în primele 10 minute, au înscris două eseuri prin Cristian PANĂ și Sabin STRĂTILĂ, ambele transformate de Florin VLAICU.

Băimărenii au răspuns printr-o lovitură de pedeapsă trecându-și în cont primele 3 puncte, în minutul 5.

Oaspeții au insistat cu jocul de grămadă creând o mare presiune asupra defensivei steliste, o încercare transformată reducând diferența la numai 4 punte, 14-10 în minutul 17. Transformeurul nostru a mai adăugat 3 puncte în contul Stelei printr-o nouă reușită la „bețe”, însă replica oaspeților a venit rapid, minutul 27 aducând egaliatatea, 17-17, grație unui eseu transformat al acestora.

A fost primul moment de echilibru consemnat pe tabelă într-o serie ce părea perpetuă. Cele două combatante au mai punctat doar din lovituri de pedeapsă, stabilind scorul pauzei la 20-20.

Dinamica și echilibrul jocului s-au păstrat și la reluare, balanța victoriei înclinând succesiv între cele două rivale.

Maramureșenii au „lovit” primii, un eseu transformat aducându-i pe aceștia în avantaj. Extrem de motivați, rugbyștii roș-albaștri au atacat în valuri, punând de două ori în trei minute pe picior greșit defensiva vicecampioanei. Au fost două încercări fulgerătoare înscrise de aripile, Ionuț DUMITRU și Robert NEAGU, ambele transformate de Vlaicu.

La scorul de 34-27, în favoarea Stelei, Baia Mare a avut o ultimă tentativă de a întoarce soarta jocului, revenind spectaculos printr-un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă.

Finalul a fost dramatic, ultimul minut de joc găsindu-i în avantaj pe oaspeți cu numai trei puncte, 37-34. Florin IONIȚĂ, centrul stelist, a fost de neoprit culcând balonul în terenul de țintă, la capătul unei acțiuni model a întregii echipe dezvoltată pe fondul unui atac ratat al oaspeților.

A fost un adevărat regal rugbystic, cu 9 eseuri, cu multe momente de suspans, cele patru egalități consemnate de-a lungul partidei ținând în tensiune numeroasa asistență, până la fluierul final, scor 39-37.

După acest meci, sportivii antrenați de Dănuț DUMBRAVĂ și Marcel MIHALACHE continuă parcusul foarte bun, rămânând singura echipă neînvinsă după 5 etape în cadrul SuperLigii.

Robert NEAGU a fost declarat „omul meciului”!

Distribuire social media