REZULTATE BUNE ALE PENTATLONIȘTILOR STELIȘTI

Recent, la București, a avut loc etapa a II-a a Campionatelor Naționale de pentatlon modern. La categoria triatlon fete, 15-16 ani, sportiva noastră, Andreea MATEI-BOBÂRNAC a câștigat proba, cu un total de 666 de puncte.

La biatlon băieți, 11-12 ani, Dimitrie TOȚĂ s-a situat pe locul 8 al clasamentului de etapă, cu 846 de puncte. Alexandru BĂRDĂU, la biatlon 13-14 ani, s-a situat pe locul secund în ierarhie, cu 850 de puncte acumulate.

Gabriel HUBAN, la triatlon 15-16 ani, a fost al treilea, cu 672 de puncte, în timp ce Marian IVANA, la pentatlon seniori, a câștigat runda, cu un scor de 933 de puncte.

Toți sportivii menționați s-au calificat pentru etapa finală a Campionatelor Naționale.

Pentatlon modern este un sport complex, compus din probe de scrimă, înot, călărie, alergare și tir, având o evidentă sorginte militară. Pentatlonul modern a fost inventat de către baronul francez Pierre de COUBERTIN, prin comasarea într-o singură disciplină, a celor cinci enumerate anterior.

Secția de pentatlon modern a CSA Steaua București este cea mai veche din țară, acest sport, în România, având ca bază de pionierat unitățile militare și ofițerii de carieră.

Distribuire social media