Prima participare a României la Cupă Mondială de lupte feminine

În perioada 17-18 martie,  România a participat la Cupa Mondială de lupte feminine de la Takasaki, Japonia. A fost prima participare a țării noaste la această competiție.

Delegaţia României a fost reprezentată de opt sportive și s-a calificat în premieră datorită rezultatului obţinut anul trecut la Campionatele Mondiale, locul 8.

Din lotul României au făcut parte și stelistele: Alina Vuc – categoria 50 kg, Estera Tamaduianu Dobre – categoria 53 kg și Katerina Zhydachevska – categoria 57 kg. România a participat la 8 categorii din 10.

La Cupa Mondiala au participă cele mai bune 8 naţiuni din lume, împărţite în două grupe: Grupa A – Japonia, SUA, Canada, Suedia; Grupa B – România, China, Mongolia Belarus.

În debut luptei, fetele noastre au cedat, în fața Belarusului cu 7-3 și a Chinei cu 10-0. România a pierdut meciul și cu reprezentativa Mongoliei, scor 8-2. Echipa noastră a obținut victoria cu reprezentativa Suediei graţie punctelor de clasificare, scor 5-5.

La această Cupă Mondială Alina Vuc a învins adversarele din Belarus, Mongolia și Suedia. Estera Tămăduianu-Dobre și Katerina Zhydachevska au obținut victorii împotriva sportivelor din Suedia.

La finalul acestei competiții România a ocupat locul 7.

Distribuire social media