Roxana Capezan: “Succesul mi-l dedic mie, pentru toate sacrificiile pe care le-am făcut să ajung aici!”

Luptătoarea Roxana Amina Capezan a cucerit săptămâna trecută medalia de aur la Campionatul European de lupte pentru seniori U23 (tineret). În finala probei de la categoria 65 kg, sportiva legitimată la Steaua București a învins-o cu 6-5 pe Birgul Soltanova (Azerbaidjan).

La câteva zile de la superbul succes din Sala Polivalentă din București, Roxana a acordat un scurt interviu pentru site-ul oficial al Stelei.

Ce înseamnă pentru tine medalia de aur cucerită la București?
Este cel mai bun rezultat al carierei mele de până acum și semnifică tot efortul și toată munca pe care am depus-o de a lungul timpului pentru a ajunge aici.

Cum ai caracteriza competiția organizată la noi în țară?
Competiția a fost puternică și mă bucur că s-a organizat la noi acasă. Pentru noi, sportivii români, a fost un plus că toți oamenii din sală ne-au fost alături, ne-au susținut. Ne-au dat elan și putere să luptăm până la capăt în fiecare meci.

Ai trecut peste trei intervenții chirugicale la genunchiul piciorului drept. Cum a fost acea perioadă pentru tine? Te-ai gândit vreun moment să renunți la sportul de performanță?
Din păcate, da, perioada operațiilor a fost foarte dureroasă pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat putere, de fiecare dată, să nu cedez psihic. La un moment dat eram foarte frustrată și nu întelegeam de ce mi se întâmplă mie toate astea. Dar niciodată nu am avut în cap să renunț. Faptul că am câștigat medalii și în perioada în care am avut probleme mi-a dat și mai multă putere să merg mai departe.

Cum te-ai simțit când ai urcat pe podium și ți s-a intonat imnul național?
Este un sentiment unic. Am izbucnit în lacrimi și la capătul finalei, când am câștigat, dar și la intonarea imnului. Am fost foarte emoționată.

Cui dedici succesul de la București?
Succesul mi-l dedic mie, în primul rând, pentru toate sacrificiile pe care le-am făcut să ajung aici. Apoi îl dedic antrenorilor mei, care mi-au fost alături necondiționat, și întregii echipe de la Federația Română de Lupte.

Ce obiective ai în continuare pentru acest an?
Acum aștept cu nerăbdare Campionatele Europene de seniori care se vor desfășura în luna aprilie (n.r. 17-23 aprilie la Zagreb-Croația), iar apoi mă voi pregăti pentru Campionatul Mondial de seniori U23 (n.r. 23-29 octombrie la Tampere-Finlanda).

Distribuire social media