RUGBYȘTI STELIȘTI ÎN LUPTĂ PENTRU PROMOVARE

Echipa națională de rugby 7 a României a participat, în acest week-end, la primul turneu al Campionatului European, divizia a doua valorică, desfășurat la Ostrava, în Cehia.

Stejarii au avut în componență  serie de valoroși jucători steliști cum ar fi: Eduard BENCEA, Ionel MELINTE, Raoul PAXAMAN, Robert NEAGU, Alexandru POROJAN, Denis PERJU și Moyake KUSELO.

În grupa preliminară, formația noastră a întrecut Letonia cu 42-0 și Cehia cu 45-5, pierzând în fața Suediei, cu 31-5. În sferturile de finală, România a trecut de Israel cu 12-0, după care, în semifinale, Stejarii s-au impus în fața selecționatei din Luxemburg, cu 31-5.

Din nefericire, în finală, Suedia ne-a învins încă odată cu 14-5. România a terminat pe poziția a doua acest turneu, acumulând astfel 18 puncte în clasamentul general, cu două mai puține comparativ față de Suedia. Toți jucătorii steliști prezenți la Ostrava au fost decisivi în obținerea respectivei performanțe a echipei naționale a României.

Al doilea turneu al Campionatului European, ediția 2017, va avea loc la București, în perioada 17-18 iunie, pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București. Prima clasată, după clasamentul cumulat al celor două turnee, va promova în primul eșalon continental al variantei olimpice a jocului cu balonul oval.

De asemenea, pilierul Alexandru GORDAȘ, flankerul Viorel LUCACI, mijlocașul la grămadă Florin SURUGIU, mijlocașul la deschidere Florin VLAICU, aripa Ionuț DUMITRU și fundașul Sabin STRĂTILĂ au ajuns deja în Japonia, acolo unde echipa națională de rugby în 15 a României va deschide turneul de vară, pe 10 iunie, contra echipei naționale din Țara Soarelui Răsare.

 

Distribuire social media