Rugbyștii au cucerit medaliile de bronz

Pentru a treia oara consecutiv in finala locurilor 3-4 ale SuperLigii CEC Bank, fata in fata s-au aflat Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti, daca in anterioarele editii se impusesera tigrii, de acesta data victoria a revenit militarilor. Desi erau condusi la pauza (6-7), acestia au revenit dramatic cu un eseu marcat in ultimul minut si astfel cu rezultatul de 22-21 au cucerit medaliile de bronz ale editiei 2017-2018.

Startul de partida a gasit-o pe Steaua Bucuresti avand initiativa, instalata in jumatatea de teren a CSM-ului, deschiderea scorului consemnandu-se in minutul 7, cand Tudor Boldor a concretizat o lovitura de pedeapsa.  In replica, tigrii prin Jason Tomane au intitiat un contraatac, dar balonul de urmarire trimis de Johan Van Heerden nu a avut destinatar.

CSM Bucuresti avea insa sa treaca in avantaj la o incursiune a lui Sioeli Lama care a pus pe picior gresit intrega defensiva a ros-albastrilor, eseul marcat de acesta fiind transformat de Daniel Faasen, pana la pauza Tudor Boldor mai modificand o data tabela de marcaj cu o tentativa de tinta concretizata de la aproximativ 40 de metri fata de butul advers.

Repriza secunda a inceput cu doua lovituri de pedeapsa pe care Daniel Faasen le-a ratat insa elevii lui Eugen Apjok s-au desprins dupa o actiniune in care acelasi Daniel Faasen l-a gasit pe Moa Maliepo si puternicul centru a marcat al doilea eseu in contul tigrilor, incercare transformata de Tudorel Bratu.

Tudor Boldor a redus diferenta insa nu pentru mult timp caci Joshua Rowland a finalizat in terenul de tinta al stelistilor si se parea ca CSM Bucuresti s-a desprins decisiv pentru castigarea finalei mici. Nu avea sa fie insa asa caci incursiunea lui Kuselo Moyake a fost finalizata cu eseul lui Tudor Boldor, pe care Florin Vlaicu a transformat-o.

Finalul a fost dramatic si dupa ce Valentin Calafeteanu a dus ecartul CSM-uli la sase puncte, Steaua a inceput sa preseze, Marius Pocris a vazut cartonasul galben si in inferoritate numerica, tigrii nu au rezistat pana la ultimul fluier al arbitrului, lovitura de gratie reusind-o Eseria Vueti, o incercare care l-a avut din nou in rolul de transformeur pe Florin Vlaicu.

Distribuire social media