Rugbyștii în finala Cupei Regelui

Echipa de rugby Steaua București a câștigat semifinala Cupei Regelui, împotriva celor de la CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 32-28 (12-13). Băieții lui Dănuț Dumbravă s-au mobilizat la maximum și au reușit să învingă un adversar redutabil. Mai mult, formația noastră a jucat din minutul 50 în inferioritate numerică, după eliminarea cu cartonaș roșu a lui Ciprian Lucaci.

Eseurile noastre au fost marcate de către fundașul Melinte, dublă, Viorel Lucaci, căpitanul echipei și Damian Strătilă. Raportul încercărilor a fost și el favorabil echipei militare, 4-3. Tabela s-a completat cu tentativele de țintă reușite de către Melinte și Plai. Eseul decisiv s-a consemnat în ultimele minute de joc, roș-albaștrii revenind de la 25-28.

Formula de start a formației noastre a fost următoarea:

Lungu, Butnariu, Bădălicescu, Grigore, Rusu, Kuselo Moyake, V. Lucaci, Damian Strătilă
Diaconescu, Boldor, Dumitru, Perju, Bencea, Neagu, Melinte.
Antrenorul principal Dănuț Dumbravă aprecia, la finele partidei ”dăruirea unei echipe cu media de vârstă foarte tânără, precum și faptul că am știut să valorificăm greșelile comise de oponenți”. Dănuț Dumbravă a subliniat și ”jocul foarte bun al troacarilor, alternat cu momentele fixe și cu efortul înaintării”.
Steaua va disputa finala Cupei Regelui pe 25 august, de la ora 19.00, pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București, împotriva Timișoarei Saracens sau CSM București.
Semifinala a doua va avea loc, ca și meciul Stelei de altfel, pe Stadionul ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Distribuire social media