RUGBYȘTII, MOTIVAȚI PENTRU SEMIFINALA SUPERLIGII

Echipa de rugby CSA Steaua București va susține, sâmbătă, 20 mai, cu începere de la ora 16.00, semifinala Superligii CEC Bank. Elevii antrenorului Cristian PETRE vor evolua pe teren propriu, împotriva puternicei Timișoara Saracens.

Formația noastră acuză două absențe de marcă, mijlocașul la grămadă Florin SURUGIU, dar și aripa Petelo TUPOU, ambii suspendați după apeluri ale Comisiei de Citare. La această listă de indisponibilități se adaugă și linia a II-a SURGULADZE, care este accidentat.

Echipa a efectuat ieri un ultim antrenament în Ghencea, după care s-a deplasat în cantonamentul de la Snagov. Jocul se anunță foarte dificil, rezultatele dintre cele două echipe, în sezonul regulat, fiind foarte strânse. Bănățenii s-au impus pe teren propriu cu 8-6, în timp ce noi i-am bătut acasă, în retur, cu 9-8. Desigur că avantajul terenului propriu este unul considerabil, iar imparțialitatea brigăzii irlandeze de arbitri care a fost delegată, nu poate fi pusă la îndoială.

Rugbyștii noștri au demonstrat că au un plan de joc bine determinat, cu ajutorul căruia își pot surprinde adversarul. Antrenorul principal, Cristian PETRE, spunea: ”Este un meci greu, eliminatoriu, iar adversarul a stat etapa trecută, deci sunt mai odihniți. Avem însă destule atuuri de partea noastră, iar echipa se află pe o curbă ascendentă de progres. Suntem un grup și de aceea am găsit soluții pentru a înlocui piesele de bază din garnitura de start. Mizăm pe public, dar și pe dorința jucătorilor de a cuceri titlul național în acest sezon. Ne dorim și putem!”

La rândul său, închizătorul fijian Eseria VUETI  a adresat un îndemn succint dar plin de conținut: ”Vom lupta pentru voi, pentru cei care iubiți și respectați Steaua!”

În cealaltă semifinală, tot sâmbătă, de la ora 14.00, CSM Știința Baia Mare joacă acasă cu CSM București. Ambele partide vor fi televizate pe Dolce Sport.

Distribuire social media