Rugbyștii steliști neînvinși în 2021!

Ultima etapă din turul Campionatului Național de rugby, SuperLiga CEC Bank, a opus Stelei, pe teren propriu echipa CS Universitatea Cluj.

După un parcurs foarte bun în acest sezon rugbyștii roș-albaștrii porneau ca favoriți cerți. Meciul a debutat conform așteptărilor, cu XV-le la conducerea jocului. Superioritatea elevilor lui Dănuț Dumbravă s-a concretizat prin patru eseuri (unul trasformat), scorul la pauză fiind 22-0.

Clujenii au dat dovadă de combativitate ieșind la joc de câte ori au avut prilejul. Înaintarea stelistă a funcționat exemplar iar momentele fixe au fost foarte bine gestionate, furnizând baloane utile liniei de treisferturi.

Actul secund nu a adus nici o schimbare în desfășurarea meciului. Presiune stelistă în toate compartimentele, roș-albaștrii încercând să dezvolte jocul pe flancuri, evitând grămada clujană care s-a dovedit a fi foarte bine organizată și puternică.

Printr-o bună circulație a balonului echipa noastră a reușit încă cinci  încercări, una mai spectaculoasă ca alta, dominând categoric în teren. Clujenii au marcat primele puncte în prelungiri, un eseu muncit însă Steaua a terminat partida cu un avantaj liniștitor, obținând și bonusul ofensiv în urma scorului de 55-5.

Prin acest nou succes Steaua termină prima parte a sezonului cu un bilanț de invidiat, patru victorii și un egal. Elevii antrenorilor Dumbravă și Mihalache se bat pentru prima poziție în clasament, fiind la egalitate cu CSM Baia Mare. În prima etapa din retur, programată în 29 mai, Steaua se va deplasa în Ștefan cel Mare, unde va întâlni Dinamo.

Steaua a punctat prin 9 încercări reușite de: Robert Neagu (2), Ionuț Dumitru (2), Strătilă Damian (2), Ngoni Chibuwe, Alexandru Savin, Florin Surigiu (1) și 5 transformări: Daniel Plai (3) și Tudor Boldor (2).

15-le de start al Stelei a fost: Sioeli, Neagu, Nasalo, Chibuwe, Dumitru, Plai, Bartoli, Bălan, Lucan, Căpușan, Tweddle, Arvinte, Sobota, Strătilă.

Pe parcursul meciului au mai intrat: Bărdașu, Savin, Bădălicescu, Kuselo, Surugiu, Boldor și Popa.

Sursă foto: super-liga.ro

Distribuire social media