Rugbyștii vor participa la Cupa Regelui și la Cupa României

Echipa de rugby a CSA Steaua București va participa, în acest sezon, pe lângă Superliga Națională, și la alte două competiții.

Conform hotărârilor Biroului Federal și ale Adunării Generale ale Federației Române de romanian rugby federation, din luna aprilie a anului curent, au fost aprobate formatele de competiție atât pentru Cupa Regelui, care se va organiza în premieră, cât și pentru Cupa României.

Mai întâi va avea loc Cupa Regelui, care va reuni la start cele șase echipe din Superligă (Timișoara Saracens, CSM Știința Baia Mare, Universitatea Cluj, CSM Olimpia București, Dinamo și Steaua). Prima fază constă în două grupe preliminare de câte trei formații, stabilite prin tragere la sorți. Se va juca în sistem tur-retur, datele de desfășurare fiind 13, 20 și 27 iunie (turul), respectiv 1, 8 și 15 august (returul). Primele două clasate se vor califica în semifinale, care se dispută pe terenuri neutre, la data de 29 august. Finalele vor avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf din București, pe 5 septembrie.

Pe 19 septembrie începe Cupa României, competiție la care vor participa cele șase echipe deja menționate. Se joacă eliminatoriu, primul tur fiind programat pe 19 septembrie, cu participarea echipelor situate între locurile 3 și 6 inclusiv, în clasamentul din 30 mai 2015 al Superligii.

În semifinale intră și primele două clasate, pe 26 septembrie ele urmând să întâlnească formațiile învingătoare din prima rundă. În toate cazurile, echipele mai bine clasate sunt organizatoare ale meciurilor și au statut de organizatori.

Finala Cupei României va avea loc pe data de 3 octombrie, la Iași. La partidele din Cupa României se aplică prevederile art. 26 – Jocuri cu prelungiri, ale ROAR. În cazul în care un meci se încheie la egalitate, următorul criteriu îl reprezintă două reprize de prelungiri a câte 10 minute. Dacă egalitatea persistă, se mai joacă o repriză de prelungiri de 10 minute, pe principiul ”morții subite” (echipa care marchează prima câștigă).

Dacă nici după acest criteriu nu s-a stabilit o învingătoare, se trece la executarea loviturilor de picior căzute, alternativ câte cinci de fiecare echipă, din spatele liniei de 22 de metri. Loviturile vor fi executate din 5 zone diferite (central, intersecția linilor de 22 cu 15 metri și 22 cu 5 metri, din dreapta și stânga). În cazul în care avem iarăși egalitate, atunci seria de departajare continuă conform aceluiași principiu, cu câte o lovitură executată de fiecare formație angrenată în dispută.

Mult succes!

Distribuire social media