S-a stins din viață unul dintre marii voleibaliști ai României!

Constantin Chițigoi a fost unul dintre voleibaliștii de legendă, jucător și antrenor al Stelei București. Ne-a părăsit la vârsta de 72 de ani.

Acesta a făcut parte din una dintre cele mai bune generații ale voleiului românesc. E generația care se califica constant la marile competiții ale lumii. Născut în 1950, la București, Constantin a fost component al naționalei de volei cu care a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. De asemenea, a terminat pe locul 4 la Campionatele Europene din Iugoslavia 1975 și pe locul 6 la Campionatele Mondiale din Mexic 1974.

A îmbrăcat tricoul Stelei ca jucător între 1974 și 1977. În 1977, Steaua a jucat finala CEV Cup, a doua competiție ca valoare, pierzând trofeul în fața echipei din Uniunea Sovietică, pe atunci, Elektrotehnika Riga. Mai târziu, după anii 2000, a trecut și pe banca tehnică a Stelei, dar și a naționalei României.

Legenda Stelei, Sorin Macavei, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980, fost coechipier cu Chițigoi la Steaua a declarat: „Sunt șocat de vestea primită. Costică a fost unul dintre marii voleibaliști ai României, un om care și-a dedicat toată viața voleiului. Când m-am întâlnit ultima dată cu el era fericit pentru rezultatele obținute de către clubul pe care l-a construit de la zero, Olimpia Titanii. Dumnezeu să-l ierte!”.

Pe Costică l-am cunoscut în 1970. Era un sportiv fantastic, ambidextru. Pe vremea aceea nu întâlneai mulți voleibaliști ca el. În sezonul 1974-1975 am fost colegi la Steaua și îmi aduc aminte cu plăcere clipele petrecute împreună. Sunt foarte trist, am rămas fără cuvinte, voleiul românesc a pierdut, cu siguranță un om de mare valoare”, a adăugat și Dan Gârleanu, fost component al naționalei României și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980.

Dinastia Chițigoi continuă!

Fiul lui Constantin Chițigoi, Cristian a jucat și el volei la cel mai înalt nivel. A fost component al reprezentativei României și acum antrenează echipa de primă ligă, Olimpia Titanii. Nepotul Daniel, fiul lui Cristian Chițigoi, a debutat la 16 ani în naționala de seniori a României și este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume la vârsta sa.

Clubul Steaua își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a fostului mare sportiv și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Distribuire social media