SABRERII, DIN NOU LA ÎNĂLȚIME!

Matei Aniculoesei a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie din cadrul Circuitului European de cadeți de la Sofia. Stelistul antrenat de Adrian Cârlescu a fost de neoprit, pe tabloul de 8 l-a învins categoric pe elvețianul Stefan Friedheim cu 15-10, în semifinale a trecut la o tușă (15-14) de compatriotul Andrei Pastin de la CS Dinamo, iar în finală s-a impus clar, cu 15-10, în fața britanicul James Edwars.

Medalie de aur și în proba maculină pe echipe. Cu Vlad Gradișteanu și Matei Aniculoesei în componență, echipa României s-a impus în finala mare, cu 45-33, în fața Ucrainei.

Sabina Martiș și-a adjudecat medalia de argint în proba individuală. Pe tabloul de 8, sportiva pregătită de Cosmin Hâncianu a trecut cu 15-11 de Nicole Sher Tynn Wee din Singapore, în semifinală a învins-o pe ucrainianca Daria Gontsova cu 15-10, însă în finală a cedat cu 7-15 în fața Yoanei Ilieva din Bulgaria.

În proba feminină pe echipe, România a terminat pe prima treaptă a podiumului. Din componența echipei medaliate cu aur, fac parte stelistele Tania Luțea și Sabina Martiș. Tricolorele au învins Olanda pe tabloul de 8, cu 45-34, în semifinale au trecut lejer, cu 45-25, de Turcia, ca mai apoi, în finală să învingă la limită, cu 45-44, echipa Ucrainei.

sursa foto: frscrima.ro

Distribuire social media