Șase medalii pentru atleții de la Steaua în prima zi a Campionatelor Naționale de seniori de la Pitești

Campionatele Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești au debutat marți, 30 iulie, cu primele probe disputate pe Stadionul “Nicolae Dobrin”. La start s-au prezentat sportivi de la toate cluburile de profil din țară, iar atleții de la Steaua s-au descurcat excelent, cucerind șase medalii: trei de aur, una de argint și două de bronz.

Alin Firfirică, pregătit de antrenoarea Daniela Costian, a fost performerul primei zile a Campionatelor Naționale. Sportivul în vârstă de 24 de ani a câștigat proba de aruncare a discului cu o performanță de 65,93 metri, la doar 7 centimetri de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

A doua performanță a zilei a fost realizată de către Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua București). Eleva antrenoarei Mihaela Melinte a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului cu performanța de 70,80 metri la doar 20 de centimetri de realizarea baremului pentru Campionatele Mondiale de la Doha.

A treia medalie de aur pentru Steaua a fost cucerită de către Florina Pierdevară. Fără colega sa de club și de probă, Claudia Bobocea, Florina a făcut o cursă tactică excelentă și s-a impus cu timpul de 4:24.20.

Au cucerit medalii pentru Steaua următorii:
MEDALII DE AUR
10.000 m – Cristina Simion – 37:45.23
1.500 m – Florina Pierdevară – 4:24.20
ciocan – Bianca Florentina Ghelber – 70,80 m

MEDALIE DE ARGINT
100 m – Ioana Teodora Gheorghe – 11,85 s

MEDALII DE BRONZ
suliță – George Cătălin Zaharia – 67,65 m
înălțime – Cătălin-Florin Bădicel – 2,09 m.
FOTO: FR Atletism

Distribuire social media