Sportivele roș-albastre campioane naționale la echitație

Centrul de Echitatie „163 Plopi” din Prejmer (județul Brașov) a găzduit, la finele săptămânii trecute, Finala Campionatului Național de Dresaj Academic. Punctajul calificativ, necesar pentru a lua startul în finala campionatului național a fost obținut de  21 de sportivi de la 8 cluburi ecvestre. Au fost 51 de starturi, cu progresii de dresaj stabilite de Federația Ecvestră Internațională, cu o excelentă organizare din partea gazdelor  în ciuda condițiilor meteorologice.

Sportivele steliste au câștigat  3 titluri de campion și două de vicecampion. În  proba de juniori sportiva Caba Iulia cu calul Capable a obținut, pentru al doilea an consecutiv, medalia de aur.

În probele de copii și ponei s-a impus tânăra sportivă Irina Alexandrescu. La numai 11 ani are deja în palmares 3 titluri de camipoană. Amazoana a reușit să păstreze  și anul acesta titlul de campioană cu poneiul Linda,  proprietatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. În proba copii a participat cu calul Sandra Hit.

Alte rezultate obținute de sportivele roș-albastre sunt titlurile de vicecampioan obținute de Alexandrescu Selina – cal Merkur Casino (seniori) și Paneș Bianca – cal Unic (proba copii).

Distribuire social media