Sportivii anului 2014 la CSA Steaua, premiați de ministrul Apărării Naționale

COMUNICAT NR. 29

Ministrul aparării naţionale, Mircea Duşa i-a felicitat pe cei mai buni performeri ai Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” Bucureşti din anul 2014, într-o ceremonie care a avut loc vineri, 19 decembrie, la sediul MApN.

Alături de sportivii, antrenorii, tehnicienii și managerii CSA Steaua, la eveniment au participat, ca invitați speciali,  președintele CS Dinamo București – Elisabeta Lipă, vicepreședintele Federației Internaționale de Scrimă – Ana Pascu și președintele Federației Române de Scrimă – Mihai Covaliu.

În cadrul festivităţii, a fost acordat titlul de “Laureat al anului 2014” unui număr de 12 sportivi, din secțiile canotaj, kaiac-canoe, box, karate și scrimă.

Titlul “Sportivul anului 2014” i-a fost acordat Andreei Chiţu (judo –vicecampioană mondială de seniori cat. 52kg, bronz la Campionatul European de seniori, cat. 52kg), ”Sportivul anului 2014 – paralimpici” i-a revenit luiŞerban Iulian (kaiac-canoe – campion european de seniori în proba de kaiac simplu pe 1000m), „Cea mai bună junioară” a fost desemnată Iuliana Popa(canotaj – campioană europeană de juniori la 4 vasle), iar titlul „Echipa anului 2014” a fost acordat echipei de polo pe apă (vice-campioană națională, locul 3 în Cupa României, calificare istorică în semifinale EuroCup).

Ministrul apărării i-a felicitat atât pe sportivii premiaţi, cât şi pe antrenorii şi conducătorii clubului pentru munca depusă în numele armatei şi al ţării şi i-a asigurat de tot sprijinul Ministerului Apărării Naţionale în pregătirea corespunzătoare a competiţiilor şi concursurilor anului 2015.

La rândul lui, președintele CSA Steaua București, George Boroi, a afirmat că sportivii steliști vor face întotdeauna totul pentru a nu-i dezamăgi nici pe militarii români, nici pe suporterii și simpatizanții clubului din țară sau din străinătate, cărora le sunt dedicate toate performanțele olimpice, mondiale, europene sau naționale obținute sub culorile roș-albastre.

Biroul de presă

Sportivii CSA Steaua care au primit titlul “Laureat al anului 2014”:

 1. Roxana Cogianu(canotaj – campioană europeană de seniori 8+1)
 2. Ioana Vrîncianu(canotaj – campioană mondială de tineret la 2 vasle)
 3. Steluța Duță(box – campioană europeană de seniori la cat. 48 kg)
 4. Constantin Mironescu(kaiac-canoe – vicecampion european de tineret la kaiac simplu 500m și medalie de bronz la kaiac simplu 1000m)
 5. Florentina Carminescu(kaiac-canoe – locul 4 la Campionatul European de seniori în proba de kaiac simplu 1000m)
 6. Cristina Panait(karate – campioană europeană la Shotokan Skif Seniori în proba de kumite, vice-campioană europeană la Shito Ryu kumite-individual, locul 3 pe echipe)
 7. Francesca Gogot(karate – bronz la Campionatul European de Shotokan Skif Seniori, bronz pe echipe la Campionatul European Shito Ryu)
 8. Simona Gherman(scrimă/spadă – campioană europeană de seniori pe echipe, medalie de bronz la individual)
 9. Ana-Maria Brînză(scrimă/spadă – campioană europeană de seniori pe echipe)
 10. Simona Pop(srimă/spadă – campioană europeană de seniori pe echipe)
 11. Maria Udrea(scrimă/spadă – campioană europeană de seniori pe echipe)
 12. Maria Boldor(scrimă/floretă – medalie de bronz la Campionatul european de juniori, bronz pe echipe în Cupa Europei la seniori)
Distribuire social media